Nişanlıyken rahat görüşebilmek için dini nikah kıymak doğru mudur?

Nişanlılık evlenmeden önce nikaha karar verildikten sonra geçilen süreçtir. Ailelerin de haberi dahilinde yaşanan bu süreçte evlenmeye karar veren çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları için geçirdikleri zaman dilimidir. Nişanlıyken, çiftler arasında henüz nikah kıyılmadığından birbirlerine haramlardır. Allah'ın mahrem olmayan kişiler arasındaki emirleri geçerlidir. Nişanlıyken imam nikahı kıymak doğru mudur?

Evlenmeye karar veren çiftler ilk adımı nişanlanarak atarlar. Nişanlılık süreci çiftlerin birbirlerini daha iyi tanıma sürecidir. Nişanlıyken aynı zamanda düğün için de hazırlık yapılır. Nikah günü gelmeden daha rahat görüşmek isteyen çiftler vardır. Zinaya bulaşmak istemediklerinden resmi nikahlarından önce dini nikah olarak bilinen imam nikahı kıymayı düşünürler. Resmi nikahtan uzun süre önce kıyılan imam nikahı bazı sorunlara yol açar. Nişanlıyken imam nikahı kıymak doğru mudur? Nişanlıyken rahat dolaşabilmek için resmi nikahtan önce imam nikahı kıyılmalı mıdır? İmam nikahı ne zaman yapılmalıdır? verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.  

İmam nikahı kıyan çift

İmam nikahı kıyan çift

NİŞANLIYKEN İMAM NİKAHI KIYILIR MI?

Nişanlanan çiftler birbirleri arasında daha samimi olsalar da halen birbirlerine haramdır. Nişanlılık çiftlerin birbirlerini tanımaya başladıkları süreçtir. Bu süreçte bazı çiftler birbirleri arasında imam nikahı kıyarlar ancak bu pek önerilmez çünkü imam nikahını kıydıktan sonra çiftler evli sayılırlar. Birbirlerine haram olmaktan artık çıkarlar.

Dini nikah nedir? İmam nikahı nasıl kıyılır ve neler sorulur? İmam nikahı şartlarıİLİŞKİLİ HABERDini nikah nedir? İmam nikahı nasıl kıyılır ve neler sorulur? İmam nikahı şartları

Resmi nikahla birlikte çiftlerin hakları korunur. İmam nikahını bozmak resmi nikahı bozmaktan daha kolaydır. Onun için resmi nikahta taraflar attıkları imzayla birbirlerinden resmi olarak sorumlu olurlar. Resmi şekilde kıyılan nikahla birlikte kadınlar yasal olarak koruma altına alındıkları için hocalar imam nikahını ya resmi nikah gününde ya da sadece üç gün önce kıyılmasını tavsiye ederler. Sadece resmi kılınan nikahla da çiftler evlenmiş ve birbirlerine helal olurlar.

Netflix abonelerine kötü haber! Netflix’e zam mı geldi? Netflix yeni abonelik ücretleri 2023

İLİŞKİLİ HABER

Netflix abonelerine kötü haber! Netflix’e zam mı geldi? Netflix yeni abonelik ücretleri 2023

BİR YORUM YAPIN 2

Yasemin 1 yıl önce

İmam nikahı evliliktir, gelin ata binmiş ya nasip demiş, nişanlılık tanışma aşamasıdı

Vcd 1 yıl önce

Nişanlılık adı konulmuş sevgililktir, tanışma süresidir, Nişanlılıkta imam nikahı yapıldığında Allah katında evlenmiş oluyorsun, diyelim nişan atıldı ne olacak, başından evlilik geçmiş olacak