La Galibe İllallah ne demek? La Galibe İllallah Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı...

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden olan 28 Mayıs seçimlerine saatler kala sosyal medyada 'La Galibe İllallah' ayeti gündem oldu. Peki La Galibe İllallah ne demektir? La Galibe İllallah hangi surede geçer? İşte La Galibe İllallah ayetinin Arapçası, Türkçe okunuşu ve anlamı...

Tüm dünyanın gözü kulağı Türkiye'de gerçekleşecek olan 14 Mayıs seçimlerinde. Bu seçimler Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olarak nitelendiriliyor. Bir taraf ülkemizin bekası için yıllardır mücadele ederken bir tarafın da batılı akılların yolunda olduğu görülüyor. Pek çok kişi "Zafer yalnızca inananlarındır" düsturunu benimserken yapılan bazı paylaşımlar sayesinde "La Galibe İllallah" ayeti sosyal medya gündeminde yer aldı. Bu içeriğimizde sosyal medyada aratılan "La Galibe İllallah" ayetiyle ilgili tüm detaylara yer verdik.

La Galibe İllallah ne demektir

La Galibe İllallah ne demektir

Murat KekilliİLİŞKİLİ HABERMurat Kekilli'den İsveç'te Kuran-ı Kerim'e saygısızlığa sert tepki!

'LA GALİBE İLLALLAH' NE DEMEKTİR?

Yusuf Suresi'nin 21. Ayetinde yer alan ''Lâ Galibe İllâllah'' ifadesi ''Allah'tan başka galip yok'' anlamına gelmektedir. 

Allah Yusuf Suresi 21. ayetinde şöyle buyur: "...vallahu galibun ala emrihi velakinne ekseren nasi la ya'lemun."

La Galibe İllallah

La Galibe İllallah

İslamİLİŞKİLİ HABERİslam'ı tebliğ etmek ne demek? Nasıl tebliğ edilir?

Ayetin anlamı:

"...Allah, her işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler."

Bu ayette, başarı nereden gelirse gelsin gerçek galip Allah'tır der. Ayrıca Lâ Galibe İllâllah sözüyle, O'ndan başka galibin olmadığı vurgulanır. Bunun yanı sıra ayet günümüze uyarlandığında; dünya genelinde yaşanan herhangi bir olumsuz durum karşısında Müslümanların yeise düşmemesi gerektiği de ifade ediliyor.

Seçim zaferi sonrası usta sanatçı Uğur Işılak'tan paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Seçim zaferi sonrası usta sanatçı Uğur Işılak'tan paylaşım!

BİR YORUM YAPIN 0