Üç ayları ara vermeden oruçlu geçirmek doğru mudur?

Receb, Şaban ve Ramazan ayları Allah'ın (cc) kullarına sunduğu ilahi rahmet aylarıdır. Mübarek aylarda yapılan ibadetlerin sevabı kat kat fazlayken, bu ayları nafile ibadetlerle geçirmek gerekir. Nafile ibadetlerin arasında yer alan oruç da bir çok kişi tarafından tercih edilir. Ramazan'da 30 gün boyunca oruç tutmak farzken Receb ve Şaban aylarında oruç tutmak sünnettir. Üç aylarda nasıl oruç tutulur?

Mübarek üç aylar, Recep-Şaban ve Ramazan, başladı. Ramazan'da tutması farz olan orucu Recep ve Şaban aylarında da nafile ibadet olarak eda etme izni Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tarafından verilmiştir. Rahmetin göklerden adeta sağanak şekilde yağdığı aylarda nafile oruç tutulması tavsiye edilmiştir. Üç ayların tamamını oruç tutarak geçirmek doğru mudur? Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) bu soruyu cevaplamışlardır. En doğru şekilde ibadet etmek için bakacağımız kaynak Kuran-ı Kerim ve Efendimiz Hz. Muhammed'in sünnetleridir. Haberimizde üç ayları ara vermeden oruçlu geçirmek doğru mudur sorusuna cevap bulabilirsiniz?

Üç ayları ara vermeden oruçlu geçirmek doğru mudur?

Üç ayları ara vermeden oruçlu geçirmek doğru mudur?

Kandil günü oruç tutulur mu? Kandil gecelerinin orucu ne zaman tutulur?İLİŞKİLİ HABERKandil günü oruç tutulur mu? Kandil gecelerinin orucu ne zaman tutulur?

ÜÇ AYLARDA ARALIKSIZ ORUÇ TUTMAK DOĞRU MUDUR?

 "Recep Allah'ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ise ümmetimin ayıdır." (Aclûnî) Allah'ın (cc) ayı olarak nitelendirilen Recep ayı ve Peygamber'imizin (SAV) ayı olan Şaban ayında oruç tutmak çok faziletlidir ancak farz bir ibadet değildir. Hz. Muhammed (SAV) haram aylar da oruç tutarlardı ama her gününü oruç tutarak geçirmemişlerdir. Ramazan ayında akla baliğ Müslümanlara farz olan ibadet Recep ve Şaban aylarında nafiledir ve de ölçüsü Hz. Muhammed (SAV) tarafından verilmiştir. Haram aylarda bir gün oruç tutup bir gün yemek çok faziletlidir. (Ebu Davud)

İftar Sofrası

İftar Sofrası

Başka bir hadislerinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) haram aylarda oruç için daha farklı bir yöntem sunmuştur: "Haram aylarından bazısını tut, bazısını bırak, haram aylarda tut ve bırak, haram aylarda tut ve bırak." Devamında, "Resulullah 'tut' dedikçe, üç parmağını yumdu, 'Bırak' deyince de üç parmağını bıraktı." Böylece Peygamberimizin o zata, "Üç gün tut, üç gün ara ver." dediği anlaşılıyordu." (Ebu Davud)

İyi ki doğdun nasıl yazılır? TDK'ya göre iyi ki doğdun cümlesinin doğru yazılışı

İLİŞKİLİ HABER

İyi ki doğdun nasıl yazılır? TDK'ya göre iyi ki doğdun cümlesinin doğru yazılışı

BİR YORUM YAPIN 0