Esma-ül Hüsna'dan El-Muhsi (cc) ne anlama gelir? El-Muhsi (cc) faziletleri nelerdir?

Allah (cc) sonsuz olduğu için ilmi de sonsuzdur. "Allah yaptıklarınızı gözetir." (Bakara/265. Ayet) ayetinden anlaşıldığı gibi Rabb (cc) geçmiş ve olacak her şeyin sayısını bilir. Dünya varoluşundan beri yağan yağmur tanelerinin adetini dahi bilen Allah (cc) insanların da yaptığı amellerin hepsinin sayısını bilir. Peki esma-ül Hüsna'dan El-Muhsi (cc) ne anlama gelir? El-Muhsi (cc) faziletleri nelerdir?

Allah (cc) kendisini insanlara Kur'an-ı Kerim'de bulunan isimleriyle en güzel şekilde anlatmıştır. En güzel isimlerin bulunduğu Esmaül Hüsna'daki isimlerden biri de el-Muhsi'dir (cc). Sözlükte "saymak, miktarını bilmek; ezberleyip kavramak" anlamındaki ihsâ masdarından sıfat olan muhsî kelimesi "sayıp ayrıntılarıyla tesbit eden" demektir. Yani bu dünyada nesnel olan her şeyin miktarını bilen Allah'ın (cc) aynı zamanda işlenen sevapların ve işlenen günahların adetini bildiğini gösterir. "O gün ki Allah onları hep diriltecek de bütün yaptıklarını kendilerine haber verecektir. Allah onu bir bir saymış, onlarsa onu unutmuşlardır. Allah her şeye şahiddir." (Mücadele Suresi / 6. Ayet) Haberimizde El-Muhsi ismi şerifinin anlamını, Kuran'ı Kerim-de nerelerde geçtiğini ve niçin zikredilmesi gerektiğini bulabilirsiniz.

EL-MUHSİ (CC) NE DEMEK?

El-Muhsi (cc) ne demek?

El-Muhsi (cc) ne demek?

El-Muhsi (cc) ismi şerifi Esma-ül Hüsna'da bulunan faziletli isimlerinden biridir. Güzel olan isim sayesinde Allah'ı (cc) bir yönüyle daha tanırız. El-Muhsi (cc) olan Rabb (cc) her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilir. Bütün söylenen sözleri ve yapılan davranışları eksiksiz bilendir. Allah (cc) kainatı yarattığından itibaren yarattığı ve kıyamet kopana kadar yaratacağı her şeyin adetini bilir. "...andolsun ki, onları tek tek adetlendirerek tespit etti..." (Meryem Suresi / 94. Ayet)

El-Basir (c.c) isminin anlamı nedir? El-Basir faziletleri nelerdir? El-Basir Esmaül Hüsna...İLİŞKİLİ HABEREl-Basir (c.c) isminin anlamı nedir? El-Basir faziletleri nelerdir? El-Basir Esmaül Hüsna...

Allah (cc) maddesel yarattıklarını bildiği gibi dünya yaratıldığından bu yana ve kıyamet kopacağı ana kadar işlenecek amellerin miktarını bilir. "O gün ki Allah onları hep diriltecek de bütün yaptıklarını kendilerine haber verecektir. Allah onu bir bir saymış, onlarsa onu unutmuşlardır. Allah her şeye şahiddir." (Mücadele Suresi / 6. Ayet)

EL-MUHSİ (CC) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Muhsi (cc) esmasının sürekli zikri ile biiznillah hafıza güçlenir.
     
  • Ezberlemede sorun yaşayanlar için ilaç gibi bir esmadır. 
     
  • El-Muhsi (cc) sürekli zikri ile Allah'ın (cc) izni ile derslerde daha başarılı olunur.

BİR YORUM YAPIN 0