Miraç Kandili ne zaman 2023? Miraç Kandili'nin önemi nedir?

İslam alemi için oldukça öneme sahip kandil günlerinde Müslümanlar oruç tutmak, namaz kılmak, dua etmek gibi ibadetlerini yerlerine getiriyor. Bu anlamlı günleri tam anlamıyla verimli geçirmek isteyen vatandaşlar üç ayların başlamasıyla birlikte mübarek gecelerin tarihlerini araştırıyor. Peki Miraç kandili ne zaman? Miraç Kandili'nin önemi nedir?

"Yukarı çıkmak, yükselmek" anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi'râc kelimesi "yukarı çıkma vasıtası, merdiven" anlamlarına gelmektedir. Terim olarak Hz. Peygamber (SAV)'in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder. Olay, Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya gidiş ve oradan da yükseklere çıkış şeklinde yorumlandığı için bazı kaynaklarda daha çok "isrâ ve mi'rac" şeklinde geçer. Öte yandan Türkçede mi'rac kelimesiyle her ikisi de kastedilir. İslamiyet göre; Peygamber Efendimiz (SAV)'in Cebrail Aleyhissalam'ın rehberliğinde muallak taşında semaya yükseldiği ve beş vakit namazın farz kılındığı rivayet edilen gün takvimlere Miraç Kandili olarak geçti. İşte 2023 yılı Miraç Kandili'nin tarihi...

Muallak taşı

Muallak taşı

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN 2023?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Miraç kandili bu yıl 17 Şubat 2023 Cuma günü idrak edilecek.

2023 dini günler takvimi! 2023 dini günler ne zaman? Dini bayramlar 2023İLİŞKİLİ HABER2023 dini günler takvimi! 2023 dini günler ne zaman? Dini bayramlar 2023

Miraç Kandili ne zaman 2023

Miraç Kandili ne zaman 2023

Miraç kandilinin faziletli ibadetleri! Miraç gecesi okunacak en sevap dua ve zikirlerİLİŞKİLİ HABERMiraç kandilinin faziletli ibadetleri! Miraç gecesi okunacak en sevap dua ve zikirler

MİRAÇ KANDİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

BİR YORUM YAPIN 0