Kurşun döktürmek nedir? Neden kurşun dökülür? Kurşun dökmek İslam'a göre sakıncalı mıdır?

Nazar insanlık tarihi kadar eskidir. Göz değmesi olarak da nitelendirilen nazardan insanlar çekinir. Nazarın etkileri oldukça fazladır. İnsanlar nazardan kurtulma yollarını aramıştır. Kurşun döktürmek de bu yollardan biri olarak bilinir. Peki kurşun döktürmek nedir? Neden kurşun dökülür? Kurşun dökmek İslam'a göre sakıncalı mıdır? İşte Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın yanıtı:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) "Nazar haktır" (Müslim) buyurmuştur. Nazardan korunmak için Peygamber'imiz (SAV) yöntemler söylemiştir. Kendileri (SAV) iki Kul euzüyü okuyup buyurdu ki: Bu iki sure ile [belalardan, nazardan] korunun! Hiç kimse, bu iki sure ile korunduğu gibi, başka şeyle korunamaz. (Ebu Davud)  Kanal 7'de yayınlanan Profesör Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı programına gelen kurşun döktürmek ile ilgili soruya verdiği yanıtı bulabilirsiniz. Bir gelenek haline gelen kurşun dökme nedir? Tarihi nereden gelir? Kurşun dökmek İslam'a göre sakıncalı mıdır?

Nazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?İLİŞKİLİ HABERNazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?

KURŞUN DÖKMEK NEDİR VE NEREDEN GELİR?

Kurşun dökme geleneği bir suya eritilmiş kurşunun dökülmesiyle gerçekleşir. Kurşun suya değer değmez meydana gelen buhar ve duman sayesinde kötü enerjinin ortadan kalktığına inanılır. Kültürümüze yerleşen ve gelenek haline gelen bu uygulama hakkında Prof. Dr. Karataş konuya dair şu şekilde detay verdi:

PROFESÖR DR. MUSTAFA KARATAŞ'IN CEVABI:

Nefes darlığı nedir? Nefes darlığı neden olur? Nefes darlığının belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Nefes darlığı nedir? Nefes darlığı neden olur? Nefes darlığının belirtileri nelerdir?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0