Karanlıkta namaz kılınabilir mi? Işıksız ortamda namaz kılmak caiz mi?

İslam'ın beş şartlarından biri olan namaz, kurallarına göre yerine getirilmesi gereken bir ibadettir. Bu sebeple bazı Müslümanlar namaz kılmanın kuralları içerisinde, 'Aydınlık ortamda namaz kılma' diye bir kuralın olup olmadığını merak ediyor. Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Cuma Sohbetleri programında "Karanlıkta namaz kılınabilir mi?" sorusunu yanıtladı.

Akla baliğ Müslümanların en büyük sorumluluklarından biri olan namaz ibadetini bütün farz ve vacipleriyle yerine getirmek gerekir. Öyle ki kabre girince ilk sorulardan bir olacak namaz için seçilen ortam da oldukça önemlidir. "Namazı dosdoğru kılın ve Allah’tan korkun” diye de (emrolundu). O, huzuruna varıp toplanacağınız Allah’tır." (En'am suresi / 72. Ayet) Kanal 7'de yayınlanan 'Necmettin Nursaçan'la Sohbetler' programında Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'a karanlıkta namaz kılmak caiz midir sorusu geldi. Haberimizde Necmettin Nursaçan bilgi ve tecrübeleriyle gelen soruya cevap verdi.

Namaz kılmak

Namaz kılmak

Namaz kılarken gülünce abdest bozulur mu? Namaz kılarken gülmek namazı bozar mı?İLİŞKİLİ HABERNamaz kılarken gülünce abdest bozulur mu? Namaz kılarken gülmek namazı bozar mı?

KARANLIKTA NAMAZ KILINABİLİR Mİ? İŞTE NECMETTİN NURSAÇAN'IN YANITI...

İzleyici Necmettin Nursaçan'a karanlıkta huzur içinde namaz kıldığını söyledi. Karanlıkta namaz kılıp kılmamanın doğru olmadığından emin olamayan izleyici Nursaçan'a "Karanlıkta namaz kılmak caiz midir?" diye sordu. Necmettin Nursaçan karanlıkta namaz kılmanın uygun olduğunu söyledi. Ancak bunun için bazı şartların olduğunu belirtti. Namazın dışındaki farzlarından biri olan necasetten taharet şartları sağlandıysa ve güvenlik açısından sıkıntı olmadığından emin olunduysa karanlıkta namaz kılınabileceğini aktardı. "Namaz kılarken gözler kapatılabilir mi?" sorusuna ise Necmettin Nursaçan, namaz kılarken gözleri kapatmak mekruhtur dedi ancak gözleri kapatınca daha fazla huşu içinde namaz eda ediliyorsa göz kapmanın uygun olduğunu söyledi.

İstanbul'un dört manevi bekçilerinden Telli Baba! Telli Baba Türbesi'nin hikayesi

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'un dört manevi bekçilerinden Telli Baba! Telli Baba Türbesi'nin hikayesi

BİR YORUM YAPIN 0