Ramazan mukabelesi 1. gün! Kuran'ı Kerim'in 1. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan ayında Kuran-ı Kerim'i hatmetmek Peygamber Efendimiz'in (SAV) bir sünnetiydi. Müslümanların bu sünneti kendine örnek alarak her Ramazanda uygulaması çok makbuldür. Kuran-ı Kerim'in birinci cüzü kitabımızın ilk 20 sayfasını içeriyor. İçerisinde iki sure bulunduran cüz Fatiha suresinin hepsini ve Bakara suresinin de bir kısmını kapsıyor. İşte Ramazan mukabelesi 1. günü.

Her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) ve Cebrail'in (a.s.) birbiriyle karşılıklı Kuran'ı Kerim'i okumalarıyla meydana gelen dakikalara belki de saatlere mukabele denirdi. 30 cüzden oluşan Kuran'ı Kerim'in her bir cüzünü bir günde okuyarak Ramazan ayı sonunda hatmetmiş olunur. Kuran-ı Kerim'in ilk cüzü Fatiha suresi toplam 7 ayetten oluşur. Mekke döneminde inen sure Fatiha, başlangıç demektir. Kitabımızın özü olan sure bütün esaslarıyla Kuran'ı özetler. Birinci cüzde aynı zamanda Bakara suresinin ilk 141 ayeti bulunmaktadır. Birinci cüzde hamd bilinci, takva bilinci ve tarih bilinci açık şekilde sergilenir. Haberimizde Kuran-ı Kerim'in birinci cüzünün Arapça yazılışını ve Türkçe mealini bulabilirsiniz. Hocamızın seslendirmesiyle birinci cüz aşağıdadır.

Ramazan mukabelesi 2. gün! KuranİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 2. gün! Kuran'ı Kerim'in 2. cüzünün yazılışı ve okunuşu

KURAN-I KERİM 1. CÜZ SESLİ OKUNUŞU 
 

 

BİR YORUM YAPIN 0