Ramazan mukabelesi 2. gün! Kuran'ı Kerim'in 2. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Müslümanların asrı saadetten itibaren karşılıklı Kuran okumaları sünneti dayanağı günümüze kadar gelmiştir. Kuran-ı Kerim'in ikinci cüzü haberimizde. İşte Ramazan mukabelesi 2. günü.

Kuran okumak çok faziletli ve ahirette Müslümanlara çok yardımcı olacak ibadettir çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) “Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” (Tirmizî) Her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) birlikte Kuran-ı Kerim'i baştan sona okurlardı. Karşılıklı birbirlerine Kuran okumaya mukabele denildi. Asrı saadet zamanından beri bu sünnet birtakım Müslümanlar tarafından her sene uygulanır. Bugün Kuran-ı Kerim'in ikinci cüzünü ele aldık. Kur'an-ı Kerim'in 21. sayfasında başlayıp 40. sayfasında biten cüz Medine döneminde inmiş olan ve Kuran-ı Kerim'in en uzun suresi olan Bakara suresinin 142. ayetiyle başlayıp 252. ayetiyle son buluyor. Haberimizde Kuran'ı Kerim'in ikinci cüzünü hocamızın tilavetiyle izleyebilirsiniz.

Ramazan mukabelesi 3. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 3. gün! Kuran-ı Kerim'in 3. cüzünün yazılışı ve okunuşu

KURAN-I KERİM 2. CÜZ

Orucu bozan durumlar nelerdir? İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy açıklıyor

İLİŞKİLİ HABER

Orucu bozan durumlar nelerdir? İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy açıklıyor

BİR YORUM YAPIN 0