Ramazan mukabelesi 3. gün! Kuran-ı Kerim'in 3. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Mukabele asrı saadet zamanından bugüne kadar gelen çok önemli ve faziletli ibadettir. Allah'ın (c.c) rızasını kazanmak için yapılan ibadet türü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) arasında yaptıkları Kur'an tilavetleriyle meydana gelmiştir. Peygamber'imizin (SAV) yaptıklarıyla kendi hayatlarını şekillendiren Müslümanlar her Ramazan ayında Kuran'ı bir kere hatmetmeyi hedefler. 3. cüz haberimizde.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) zamanından günümüze kadar gelen çok faziletli ibadetlerden biri de yapılan mukabelelerdir. İlk mukabele Peygamberimiz (SAV) ve Cebrail (a.s) arasında yapılmıştır. Her Ramazan ayında yapılan Kuran hatmi en güzel sünnetler arasında yer almıştır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber'i (SAV) örnek alan Müslümanlar her Ramazan ayında gruplar içinde Kuran-ı Kerim'i bir kere hatmetmeyi hedefler. Haberimizde yer verdiğimiz 3. cüz Bakara suresinin 252. ayetiyle başlar ve sonuna gelir. Daha sonra Al-i İmran suresi de 92. ayetine kadar 3. cüzde yer alır. Kuran-ı Kerim'in 3. cüzü nasıl okunur? 3. cüz Arapça nasıl yazılır? 3. cüzün Türkçe tercümesi nedir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Ramazan mukabelesi 4. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 4. gün! Kuran-ı Kerim'in 4. cüzünün yazılışı ve okunuşu

KURAN-I KERİM 3. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

Ramazan mukabelesi 4. gün! Kuran-ı Kerim'in 4. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 4. gün! Kuran-ı Kerim'in 4. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 1

Dijle 1 yıl önce

İyi düşünüyorum