Ramazan mukabelesi 10. gün! Kuran-ı Kerim'in 10. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Allah'ın (c.c) alemlere rahmet olarak gönderdiği peygamber Hz. Muhammed'in (SAV) her Ramazan ayında aksatmadan yaptığı bir sünnet bugün bütün Müslümanların ilgi odağı oluyor. Peygamber Efendimiz'in (SAV) Cebrail (a.s) ile birlikte karşılıklı Kuran'ı Kerim'i birbirlerine tilavet ettikleri dakikalara mukabele dendi ve asırlar boyunca bütün faziletiyle günümüze kadar geldi. 10. cüze haberimizde yer verdik.

Asırlar öncesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) Cebrail (a.s) aracılığıyla inen kitap, Kuran-ı Kerim bütün insan ve cinleri muhatap almıştır. İnen son kitap Kuran-ı Kerim bütün beşerlerin rehber kitabıdır. O'nu okuyup anlamak ve O'na göre yaşamak ahir dünyada insanlara paha biçilemez huzur verir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Kuran için “O sekînedir; okuduğun için inmiştir” (Buhârî) buyurmuşlardır. Her Ramazan-ı Şerif'te Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) İslam'ın kitabı Kuran-ı Kerim'i Cebrail (a.s) ile birlikte karşılıklı okurlardı. Kuran-ı Kerim'in en güzel şekilde tilavet edildiği dakikalara mukabele dendi. Günümüzde Müslümanlar hayatlarında örnek aldığı en önemli Zat'ı, Hz. Muhammed (SAV), asırlar geçse de yakından takip ederler. Özellikle Ramazan aylarında mukabele geleneğine sahip çıkarlar. Bugün haberimizde savaş ahlakını anlatan ayetleri, Müslümanların düşmanlarını ve İslam ekonomisinin hedeflerini anlatan ayetleri kapsayan 10. cüze yer verdik. Mushaf'ın 181. sayfasında başlayıp 200. sayfasında son bulan cüz Enfal suresinin son beş sayfasını kapsarken Tövbe suresine de yer verir. 10. cüzün yazılışını ve okunuşunu ve hocamızın tilavetine aşağıda ulaşabilirsiniz.

KURAN-I KERİM 10. CÜZ SESLİ OKUNUŞU 

Ramazan mukabelesi 9. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 9. gün! Kuran-ı Kerim'in 9. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 9. gün! Kuran-ı Kerim'in 9. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 9. gün! Kuran-ı Kerim'in 9. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0