Ramazan mukabelesi 11. gün! Kuran-ı Kerim'in 11. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Kur-an ayı olarak da bilinen Ramazan ayında Müslümanlar kitaplarına daha sıkı sarılıyorlar. O'nu okuyup ve anlamayı kendilerine ders edinmek için Ramazan ayı kaçırılmayacak fırsat olduğunu biliyorlar. Maneviyatın zirveye ulaştığı ayda Kuran'ı okumak çok faziletlidir. Mukabelelerin sıkılaştığı Ramazan ayında, birlik ve beraberliğin en göze çarptığı ayda Kuran'ı Kerim'in 11. cüzüne haberimizde yer verdik.

Müslümanlar “Şüphesiz bu dünya hayatı geçici bir eğlencedir. Ama âhiret, gerçekten kalınacak yurttur” (Mü’min suresi / 39. ayet) ayetini okuduktan sonra asıl yurda, ahirete göçmeden ellerinden geldiğince sevap kazanmak için çalışırlar. Ramazan ayı İslam'da özel bir ay olduğu için Rabbimiz (c.c) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) aracılığıyla bütün insanlığa "Ramazan ayı girince Cennet kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapanır ve merede-i şeyâtîn zincire vurulur." (Buhari) müjdesini bildirmiştir. Şeytanlar zincirliyken Ramazan ayında Müslümanlar nafile ibadetlere daha çok yer verirler. Ramazan ayında inmeye başlayan Kuran-ı Kerim'i okumanın faziletini bildiklerinden bu ayda daha fazla Kur'an okumaya özen gösterirler. 

“Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.” (Tirmizî)

Ramazan ayının 11. gününde Kuran-ı Kerim'in 11. cüzüne yer verdik. Mushaf'ın 201. sayfasında başlayıp 220. sayfasında son bulan cüz Tövbe suresinin son altı sayfasıyla başlar, Yunus suresinin tamamını içerir ve cüzün son yarım sayfasında da Hud suresine başlar. Müslümanca duruşu gösteren, şahsiyeti öğreten ve tövbenin öneminden bahseden ayetler aşağıdadır.  Hocamızın tilavetiyle birlikte Kuran-ı Kerim'in 11. cüzünün yazılışına haberimizde ulaşabilirsiniz.

KURAN-I KERİM 11. CÜZ SESLİ OKUNUŞU 

Ramazan mukabelesi 10. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 10. gün! Kuran-ı Kerim'in 10. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 12. gün! Kuran-ı Kerim'in 12. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 12. gün! Kuran-ı Kerim'in 12. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0