Ramazan mukabelesi 15. gün! Kuran-ı Kerim'in 15. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Her Ramazan ayında Peygamber'imizi (SAV) örnek alarak yapılan mukabeleler çok faziletlidir ve fazlasıyla sevap kazanmaya vesile olur. 11 ayın sultanında yapılan ibadetlerin sevabı daha fazlayken Allah'ın sevgilisinin (SAV) yaptıklarını örnek alarak günümüzü doldurmak Allah'ın (c.c) izniyle cennete bir adım daha yaklaşmaya yardımcı olur. İçinde Kuran-ı Kerim'in 4. secde ayetini bulunduran 15. cüz haberimizde.

Allah'ın (c.c) dünyaya gönderdiği son Peygamber Hz. Muhammed'i (SAV) insanları uyardığı gibi, onlara birçok müjdede getirmiştir. Efendimiz (SAV) “Ben Muhammed’im, Ahmed’im, (peygamberlerin ardından gelen) el-Mukaffî’yim, (insanların arkamda toplandığı) el-Hâşir’im, Tevbe Peygamberi’yim, Rahmet Peygamberi’yim.” (Müslim) buyurmuşlardır. Her Ramazan ayı geldiğinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Cebrail (a.s) ile birlikte sıra sıra Kuran-ı Kerim'i sesli şekilde tilavet ederlerdi. Birlikte hatim ederken bugünkü Müslümanlar için çok güzel sünnet ortaya çıkmıştır. Peygamberimiz (SAV) ve Cebrail (a.s) arasında geçen paha biçilmez zamanlara mukabele dendi ve asırlardır Müslümanlar tarafından örnek alınan bir ibadet haline geldi. Özellikle Ramazan aylarında Müslümanlar tek başlarına veya gruplar halinde Kuran-ı tilavet ederek hatmederler çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) “Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” (Buhârî) buyurmuşlardır. Müjdeye nail olmak isteğiyle Kuran ayı olarak da bilinen Ramazan ayında müminler Kuran-ı Kerim'i okumaya daha fazla özen gösterirler. Haberimizde, Allah (c.c) için yapılan hicretle başarılı olacağını anlatan ve Allah'ın (c.c) desteğiyle her zorluğun üstesinden gelineceğinden ve hayatı Allah (c.c) rızasını kazanmak için yaşanmasının gerektiğini içeren ayetleri bulunduran 15. cüzü bulabilirsiniz. 281. sayfada başlayıp 300. sayfada son bulan, İsra ve Kehf suresini içeren 15. cüz hocamızın tilavetiyle aşağıdadır. İsra suresinin 107. ayeti secde ayetidir ve okunduktan sonra tilavet secdesi yapmak vaciptir. 15. cüzün yazılışı ve okunuşu aşağıdadır. 


De ki: “Ona ister inanın, ister inanmayın. Şüphesiz, daha önce kendilerine ilim verilenler, Kur’an kendilerine okunduğunda derhal yüzüstü secdeye kapanırlar.” (İsrâ sûresi / 107. Ayet)

KURAN-I KERİM 15. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

Ramazan mukabelesi 14. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 14. gün! Kuran-ı Kerim'in 14. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 14. gün! Kuran-ı Kerim'in 14. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 14. gün! Kuran-ı Kerim'in 14. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0