Ramazan mukabelesi 22. gün! Kuran-ı Kerim'in 24. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Hz. Muhammet'in (SAV) Ramazan aylarında uyguladığı mukabele ibadeti o günlerden bugüne kadar bozulmadan gelmiştir. Peygamberimiz (SAV) ve Cebrail (a.s) aralarında Kuran-ı Kerim'i birbirlerine tilavet ederlerdi. Paha biçilemeyecek zamana mukabele dendi ve faziletli ibadet o günden bugüne geldi. 24. cüz haberimizde.

Ramazan aylarında mukabele yapmak çok faziletlidir. Asr-ı saadet zamanından bugüne kadar gelen ibadet birçok yönden önemlidir. Hem Efendimizin (SAV) sünneti olması sebebiyle önem taşırken bir de ahir dünyada nefs ve şeytanın şerrinden korunmaya vesile olmasıdır. “Size, sımsıkı sarıldığınız müddetçe benden sonra sapıtmayacağınız iki mühim emânet bırakıyorum. Biri diğerinden daha büyüktür. O da Allâh’ın Kitâbı’dır! Kur’ân, semâdan yeryüzüne uzatılmış sağlam bir ip gibidir. Diğer emânet de âilem, Ehl-i Beyt’imdir. Kur’ân ve Ehl-i Beyt’im cennette Havuz’un başında benimle buluşuncaya kadar birbirlerinden ayrılmazlar. Benden sonra o ikisine karşı nasıl muâmelede bulunduğunuza iyi bakın, dikkat edin!” (Tirmizî) Peygamber Efendimiz'in (SAV) ve Cebrail'in (a.s) her Ramazanda yaptıkları mukabeleyi yapmak için bugün haberimizde 24. cüze yer verdik. Kuran-ı Kerim'in 461. sayfasında başlayan 24. cüz 480. sayfasında bitiyor. 24. cüzde iyi ve kötünün ne olduğu anlatılırken Peygambere destek olan cesur müminden de bahsediliyor. 24. cüz Zümer suresinin 32. ayetiyle başlıyor ve sure bitiriyor. Daha sonra Mumin suresinin 85 ayeti de yer aldıktan sonra Fussilet suresinin 47. ayetiyle son buluyor. Mushaf'ta bulunan 11. secde ayeti, Fussilet suresinin 37. ayeti 24. cüzde yer alıyor. Hocamızın tilavetiyle 24. cüze haberimizde ulaşabilirsiniz.

Gece, gündüz, güneş ve ay Allah’ın varlığının delillerindendir. Güneşe ve aya secde etmeyin. Eğer gerçekten Allah’a kulluk ediyorsanız, onları yaratan Allah’a secde edin. (Fussilet sûresi / 37. Ayet)

KURAN-I KERİM 24. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

Ramazan mukabelesi 22. gün! Kuran-ı Kerim'in 23. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 22. gün! Kuran-ı Kerim'in 23. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 1

Fatoş 1 yıl önce

Rabbim diliyorum senden benimde bi kız evladim olur yasayamadigim en guzel seyleri ona yapardim ❤️