Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) erkeklerin altın takmasını neden yasaklamıştır?

Müslümanlar yaşarken Allah'a (c.c) karşı olan sınırlarını aşmamak için hayatlarının her anında haram ve helal çizgisine fazlasıyla dikkat ederler. Sosyal hayatlarının her anında referans aldıkları kaynaklarda, Kuran-ı Kerim ve Efendi'mizin (SAV) hadisleri, erkeklerin altın takması hakkında hükümler yer almaktadır. Erkeklerin altın takmasına Peygamberimiz (SAV) izin vermiş midir?

Allah (c.c) ahir dünyaya gönderdiği kullarını başıboş bırakmamıştır. O'na (c.c) doğru şekilde kulluk edebilmemiz için paha biçilemeyecek değere sahip iki kaynak göndermiştir. Kendi (c.c) kelamı olan Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendi'mizin (SAV) hadisleri dini ve sosyal hayata dair her bilgiyi içermektedir. Peygambere itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Kim bundan yüz çevirirse, seni öylelerinin üzerine muhâfız olarak göndermedik; sen ancak doğru yolu gösterip tebliğ etmekle mükellefsin. (Nisa suresi / 80. Ayet) Müslümanlar dünyada gelmiş ve gelecek olan en üstün ırktır çünkü Allah (c.c):

Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz. (Ali İmran suresi / 139. Ayet) buyurmuştur.

 Böyle şerefli bir toplum yediğine, içtiğine, yaptığına ve giydiğine çok dikkat etmelidir. Dünyada örnek olabilecek tek ırk olan Müslümanlar, ziynet eşyalarına da son derece özen göstermiştir. Değerli maden olan altının kullanma şekillerini de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) anlatmıştır. Erkekler altın kullanabilir mi? Kadınlar altın kullanabilir mi? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Peygamberimiz (SAV)İLİŞKİLİ HABERPeygamberimiz (SAV)'in ahlakı üzerine evlilik nasıl olmalı? İslami evlilik...

ERKEKLERİN VE KADINLARIN ALTIN
TAKMASINA İZİN VERİLMİŞ MİDİR?  

Müslümanlar necasetten taharet şartlarını karşılayan her yerde ibadetlerini ifa edebilirler. İbadet ederken bireylerin kendi temizliği de olmazsa olmaz şartlardan biridir. Ey Âdem oğulları! Namaz kıldığınız, ibâdet ettiğiniz her yerde temiz ve güzel elbiselerinizi giyin. Yiyin, için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez. (A'râf suresi / 31. Ayet)

Erkekler altın takabilir mi?

Erkekler altın takabilir mi?

Altın değerli bir maden olduğu kadar da ziynet yerine de geçebilir. Altın kullanılarak yapılan takıları Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) erkeklere yasaklamıştır. Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir” buyurmuştur. (Ebu Davud)

Hadislerden anlayacağımız üzere erkeklerin altın takı takması kesinlikle yasaklanmıştır. Hadis geldikten yüzyıllar sonrasında yapılan araştırmalar sonucu altının erkeklerin sinir sistemiyle oynadığı sonucuna varılmıştır. Altın takılar sonucu erkeklerde alyuvarlarda anormal şekilde artış görülür. Bu da kan yoğunluğunda artmaya ve kan akışında yavaşlamaya neden olur. Erkeklerin sağlığını olumsuz yönde etkiler.

BİR YORUM YAPIN 0