Esma-ül Hüsna'dan el-Macid (c.c) ne demek? El-Macid (c.c) faziletleri nelerdir?

Ahir dünyaya ayak basan bütün müminler onları yaratan Allah'ı (c.c) yakından tanımak isterler. Fani dünyada Rabb'i görme şansımız yok ama O'nu (c.c) anlamak ve sıfatlarını bilme imkanımız var. İslam'ın kitabı Kuran-ı Kerim ve Efendimiz'in (SAV) hadislerden toplanan 100 güzel isme Esma-ül Hüsna denir. Her isimle Allah'ı (c.c) daha çok anlarız. Haberimizin konusu Allah'ın (c.c) cömertliğin anlatan el-Macid esması.

Ahirete göç etmeden önce Müslümanlar sevap keselerini ellerinden geldiğince doldurmaya çalışırlar. Farz ibadetlerini ifa ederken sünnet olan ibadetlerle günlerini süslerler. Rasûlüm! Sana kitaptan ne vahyediliyorsa onu okuyup başkalarına da anlat. Namazı da dosdoğru kıl! Çünkü bütün şartlarına riâyet edilerek hakkiyle kılınan namaz, insanı her türlü hayasızlıktan, dînin ve aklın kabul etmediği şeylerden alıkoyar. Allah’ı zikretmek ise en büyük ibâdettir. Allah, bütün yaptıklarınızı bilir. (Ankebût suresi / 45. Ayet) Allah'ın (c.c) isimlerini zikretmekte en güzel ibadetlerden biri olarak Kuran-ı Kerim'de geçer. Bütün kainatı ve içindekileri yaratan Allah'ın (c.c) sonsuz sıfatlarından biri de El-Macid'dir (c.c). Haberimizde El-Macid (c.c) ne demek, el-Macid (c.c) Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer ve El-Macid esmasının fazileti nedir sorularına cevap bulabilirsiniz.

El-Kerim (c.c) ne demektir? El-Kerim isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kerim...İLİŞKİLİ HABEREl-Kerim (c.c) ne demektir? El-Kerim isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kerim...

EL-MACİD (C.C) NE DEMEK?

El-Macid (c.c) ne demek?

El-Macid (c.c) ne demek?

Allah (c.c) kullarını yarattıktan sonra onları sonsuz nimetlerle donatmıştır. Saymakla bitiremeyeceğimiz nimetleri kullarına sunan Allah'ın (c.c) El-Macid esması ile bu cömertliği anlarız. “Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istivâ eden; geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, halk da emir de yalnız O’na aittir. Âlemlerin Rabbi olan Allah yüceler yücesidir.” (Araf Suresi / 54. Ayet) Yarattıklarına verdiği lütuflarla anlıyoruz ki Allah (c.c):

“Şu muhakkak ki rabbimizin şanı çok yücedir; O, ne bir eş edinmiştir ne de çocuk.” (Cin suresi / 3. Ayet) 

EL-MACİD (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  • El-Macid (c.c) esmasının zikri çok tavsiye edilir çünkü sıkça zikreden Allah'ın (c.c) izni ile mal ve mülk sahibi olur.
     
  • El-Macid (c.c) esmasının sürekli tekrarı insanların yanında makbul ve sözlerinin geçerli olmasına vesile olur.
     
  • El-Macid (c.c) esmasının zikri Allah'ın izniyle ilmin artmasına yardımcı olur.
     
  • El-Macid (c.c) esmasıyla Allah'ın müsaadesiyle itibar artar.
     
  • El-Macid (c.c) zikri kalbi nurlandırır.  
Tırnaklar neden çabuk kırılır ve kırılan tırnağa ne yapılır? Tırnaklarınız çabuk kırılıyorsa...

İLİŞKİLİ HABER

Tırnaklar neden çabuk kırılır ve kırılan tırnağa ne yapılır? Tırnaklarınız çabuk kırılıyorsa...

BİR YORUM YAPIN 0