El-Vahid (c.c) ne demek? El-Vahid (c.c) faziletleri nelerdir?

Hak dinin, İslam'ın kitabı Kuran'ı Kerim'in ayetleri ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadisleri sayesinde kainatı ve içindekileri yaratanı, Allah'ı (c.c) yakından tanıma fırsatı bulabiliyoruz. Müslümanların takip etmesi gerektiği iki güzel kaynağı Allah'ın (c.c) 100 güzel ismini içerir ve bunları Esma-ül Hüsna başlığında toplar. El-Vahid (c.c) ne demek? El-Vahid (c.c) faziletleri nelerdir? İşte tüm detaylar...

Allah (c.c) kainatı ve içindekileri yarattı. Dünyaya yolladıkları kullarına çeşitli kaynaklarda kendisini tanıttı. Etrafa dikkatle bakıldığında O'nun (c.c) gücü ve kudretini anlamak için yeterli deliller görülür ama Allah (c.c) hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsak O'nun (c.c) 100 güzel ismini öğrenebiliriz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) “Kim bunları (Esmâ-i Husnâ`yı) mânâlarını anlayarak sayar, bunlarla Allah`ı zikrederse Cennete girer” (Tirmizi) müjdesiyle esmayı öğrenmek için paha biçilmez bir fırsatla karşı karşıya kalırız. Dünyaya sadece O'na (c.c) kulluk etmek için gönderilmişken, “Ey insanlar! Hem sizi hem de sizden önceki insanları yaratan Rabbinize ibadet ediniz / kulluk yapanız.”(Bakara suresi / 21. Ayet) O'nu (c.c) tanımaktan kaçınmamak gerekir.  Allah'ın eşinin ve benzerinin olmadığını kanıtlayan esması El-Vahid (c.c) haberimizin konusu. El-Vahid (c.c) ne demek, El-Vahid (c.c) faziletleri nelerdir, Kuran-ı Kerim'de El-Vahid esması nerelerde geçer sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Esmaül Hüsna nedir? AllahİLİŞKİLİ HABEREsmaül Hüsna nedir? Allah'ın en güzel 99 ismi sıralaması! (Allah'ın 99 ismi) anlamı ve fazileti

EL-VAHİD (C.C) NE DEMEK?

El-Vahid (c.c) ne demek?

El-Vahid (c.c) ne demek?

 

Allah (c.c) tektir. Yaptıklarında, söylediklerinde ve verdiği kararlarda ortağı kesinlikle yoktur. “Sizin ilâhınız tek bir ilâhtır; O’ndan başka ilâh yoktur.” (Bakara suresi / 163. Ayet) Yüce kudret olan Allah (c.c) isimleriyle de kimseyle benzemez çünkü asıl güç O'nundur (c.c). Sonsuz gücünü gösteren ayetlerden bir kaçı:

“Bir zamanlar Rabbin meleklere buyurdu: ‘Ben kuru çamurdan, biçimlendirilmiş balçıktan bir insan yaratmayı diledim. Hilkatini tamamlayıp da ruhumdan üflediğim zaman ona hemen secde edin!’ Bütün melekler derhal secde ettiler.” (Hicr suresi / 28.ve 29. Ayetler) 

EL-VAHİD (C.C) ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih Çekmek

Tespih Çekmek

  • El-Vahid ismini zikretmek Allah'ın izniyle rızkın artmasına vesile olur.
     
  • El-Vahid ismini tespih çekerken tercih etme inşallah isteklerin gerçekleşmesine yol açar.
     
  • El-Vahid esmasının sürekli tekrar etmek harama bulaşmaktan sakındırır.
Dyson'dan iddialı atılım! Dyson 360 Vis Nav robot süpürge özellikleri nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Dyson'dan iddialı atılım! Dyson 360 Vis Nav robot süpürge özellikleri nedir?

BİR YORUM YAPIN 0