Esma-ül Hüsna'dan El-Kadir (c.c) ne demek? El-Kadir (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) dünyaya yolladığı kullarına O'nu (c.c) tanımaları için çok güzel fırsatlar vermiştir. Sadece etrafındakileri idrak ederek bile Allah'ın (c.c) kudreti anlaşılabilecekken, daha kesin hatlarla O'nu (c.c) anlayabilmemiz için Kuran-ı Kerim'le ve hadislerle en güzel isimleri içeren Esma-ül Hüsna oluşmuştur. Allah'ın (c.c) gücünü anlatan diğer bir ismi El-Kadir'i (c.c) sizler için araştırdık. Haberimizde.

Ahir dünyada insanlar Allah'a (c.c) en güzel şekilde kulluk yapmak isterler. Onları yaratan ve yaşatan Rabb'i (c.c) dünyada görüp-tanıma şansı olmadığından O'nu (c.c) güzel isimleriyle tanırlar. Allah'a (c.c) yakınlaşabilmenin yollarından biri de O'nun güzel isimleriyle O'nun hakkında bilgi sahibi olmaktır ve dua ederken  en güzel kaynaklardan biri olan Esma-ül Hüsna'ya başvurmaktır. De ki: “İster Allah diyerek, isterse Rahmân diyerek yalvarın. Hangisiyle yalvarırsanız olur; çünkü en güzel isimler O’nundur.” Sen de namazında, niyâzında sesini fazla yükseltme, büsbütün de kısma, ikisi arasında orta bir yol tut. (İsrâ suresi / 110. Ayet) Allah bir şeyin olmasını istediğinde sadece OL der ve olur. 

Gökleri de eşsiz, örneksiz yaratan odur, yeryüzünü de. Bir işin olmasını diledi mi ona ancak ol der, o iş oluverir. (Bakara Suresi / 117. Ayet)

En kudretli ve en güçlü olan Allah'ı (c.c) anlatan esmalarından biri de El-Kadir'dir (c.c). El-Kadir (c.c) ne demek? El-Kadir (c.c) esması zikri neden tercih edilmelidir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Hakim (cc) ne demektir? El-Hakim faziletleri nelerdir?

EL-KADİR (C.C) NE DEMEK?

El-Kadir (c.c) ne demek?

El-Kadir (c.c) ne demek?

Allah (c.c) sonsuz olduğu gibi O'nun bütün özellikleri de sonsuzdur. Beşer olarak sınırlı ilme sahip olsak da yüce kudretiyle bütün insanları kuşatan Allah'ın (c.c) öyle bir gücü vardır ki istediği her şeyi istediği gibi ve istediği anda yapar. Zaman ve mekan Allah (c.c) için önemsizdir. En büyük kuvvetin sahibidir ve gücü sınırsızdır.

Şüphesiz Allah her şeye kadirdir. (Bakara suresi / 148. Ayet)

NEDEN EL-KADİR (C.C) ESMASI TESPİH
ÇEKERKEN TERCİH EDİLMELİDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Kadir (c.c) esmasının zikri Allah'ın (c.c) izni ile ibadet olarak batınen ve zahiren kuvvetlenmeye vesile olur.

              BATINEN: Gizli olmak; bilmek, bir şeyin iç yüzüne ve bir kimsenin                                      sırlarına vâkıf olmak"

               ZAHİREN:  Ortaya çıkmak, görünmek, zuhur etmek.

  • El-Kadir esmasının sürekli tekrarı biiznillah düşmanın zararından korunmaya yardımcı olur.
     
  • El-Kadir esmasının zikri Allah'ın (c.c) yardımıyla güç ve kuvvet kazanmaya yardımcı olur.

BİR YORUM YAPIN 0