Esma-ül Hüsna'dan El-Muktedir (c.c) ne demek? El-Muktedir faziletleri nelerdir?

Yerleri, gökleri ve arasında bulunan her şeyi yaratan Allah'a (c.c) en güzel şekilde kulluk etmek gerekir. Akla gelebilecek veya tahayyül dahi edilemeyecek her şey O'nun (c.c) sayesinde var olur. Rabb'in eseri olan dünyada yaşarken merak duygusuyla yaratılan insanlar Allah'ı (c.c) tanımak isterler. Nedenleri saymakla bitmeyecek bu merakı biraz dindirmek için El-Muktedir esmasını araştırdık. Haberimizde.

İnsanlar doğar-büyür-yaşar ve ölürler. Buluğa erdikten sonra ve son nefesi vereceğin ana kadar aklın başında olduğu her andan sorumlusundur. Allah'a (c.c) kulluk etmek gayesi hiç bir zaman unutulmamalı. O'nu (c.c) tanıdıkça Allah'a daha severek kulluk ederiz. Ahir dünyada akla gelebilecek en büyük güç Rabb'dır. Ezeli ve ebedi olan güç sahibinin en güzel 100 ismi şerifi Esma-ül Hüsna başlığı altında toplanmıştır. Kuran-ı Kerim'in ayetleri ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadisleri Esma-ül Hüsna için doğru kaynak olmuşlardır. Allah'ı (c.c) ahir dünyada görme imkanımız yoktur ancak güzel isimlerini öğrendikçe Allah'a (c.c) bağlılığımız kat ve kat artar çünkü insanlar yaptıklarını düşündükçe O'na (c.c) bağlanır. Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter. (Nisâ Suresi 79. Ayet) Allah'ın El-Muktedir (c.c) esması sayesinde Rabb'i bir yönüyle daha tanırız. Güç ve olacakların tasarrufu Kendi elinde olanının El-Muktedir esması bugünkü haberimizin konusu. El-Muktedir (c.c) ne demek, El Muktedir'in (c.c) faziletleri nelerdir ve El-Muktedir (c.c) esması Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

EL-MUKTEDİR (C.C) NE DEMEK?

 El-Muktedir (c.c) ne demek?

El-Muktedir (c.c) ne demek?

Allah (c.c) sonsuzdur ve güzel isimleri de Kendi'si gibi sonsuzdur. Gücünün de sınırı olmayan Rabb (c.c) Bir işin olmasını dilerse, ona sadece "Ol," der ve olur. (Bakara Suresi / 117. Ayet) Kuvvetinin ve iktidarının bir sonu olmayan Allah (c.c) her şeye gücü yetendir. 

“Gökleri ve yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan Allah’ın, ölüleri diriltmeye gücünün yeteceğini görmediler mi? Evet şüphesiz O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.”(Ahkâf suresi / 33. Ayet))

Dünyada güç ve iktidar sahibi olan kimselere Allah'ın (c.c) El-Muktedir (c.c) esması tecelli etmiştir çünkü Allah (c.c) Kuran' Kerim'de “Bir zamanlar Rabbin meleklere buyurdu: ‘Ben kuru çamurdan, biçimlendirilmiş balçıktan bir insan yaratmayı diledim. Hilkatini tamamlayıp da ruhumdan üflediğim zaman ona hemen secde edin!’ Bütün melekler derhal secde ettiler.” (Hicr suresi / 28.ve 29. Ayetler) buyurmuştur.

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Kadir (c.c) ne demek? El-Kadir (c.c) faziletleri nelerdir?

EL-MUKTEDİR (C.C) ESMASININ FAZİLETLERİ

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Muktedir (c.c) esması gücü simgelediği için zorluk çekilirken sıkça zikredilmesi tavsiye edilir.
     
  • El-Muktedir (c.c) sürekli tekrarı Allah'ın yardımıyla işlerin rast gitmesine vesile olur.
     
  • Allah'ın (c.c) bütün insanlığa emrettiği doğru yoldan sapan kimsenin doğru yolu bulması için dua ederken Allah'ın El-Muktedir esması tercih edilebilir. 
     
  • El-Muktedir (c.c) esmasının zikri başka insanların sevgi ve saygısını Allah'ın izniyle kazanmada yardımcı olur.
     
  • Başarılı olmak için yardımcı olacak esmadan biridir.

BİR YORUM YAPIN 0