Kıyametin koptuğu anı Müslümanlar görecek mi?

Allah'ın (c.c) takdiriyle insanlar dünyada yaşıyor. Ahir zamanda geçirilen günlerin sonu kıyametin kopmasıyla gelecek. Hesap gününden önce son duraklardan olan kıyamet kopma anı çok şiddetli olacaktır. Kıyamet kopma anına şahitlik edecek olan insanlar korkunç olarak tasvir edebileceğimiz görüntülere maruz kalacak. Peki şehadet getirip ona göre amel eden Müslümanlar kıyametin kopma anını görecekler mi?

Kainatı yaratan Allah (c.c) insanları dünya ya imtihan için yollamıştır. Sizi mutlaka biraz korku ve açlık ile; biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden noksanlaştırmak sûretiyle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele! (Bakara suresi / 155. Ayet) Ahir dünyadaki serüven alınan ilk nefesle başlar ve verilen son nefesle biter. Dünyanın sonu ise kıyametin kopmasıyla gelir. İsrafil (as) sura üflediğinde kopacak kıyamet çok şiddetli olacaktır. Ey insanlar! Rabbinizden sakının! Çünki kıyâmetin zelzelesi, pek büyük (korkunç) bir şeydir. Onu göreceğiniz gün, her emziren kadın emzirdiği (yavrusu)nu unutur ve her hâmile kadın yükünü (karnındaki çocuğunu) düşürür; (o gün) insanları, sarhoşlar (gibi yalpalarken) görürsün; hâlbuki onlar sarhoş kimseler değildir. Fakat Allah’ın azâbı (pek) şiddetlidir. (Hacc Suresi / 1. ve 2. ayet) İslam'la şereflenen Müslümanlar kıyametin koptuğu anı görecekler mi? Kuran-ı Kerim'deki ayetler ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) aktardıkları hadisler ışığında verdiğimiz sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Kıyamet koparken dünyada Müslüman kalacak mı?

Kıyamet koparken dünyada Müslüman kalacak mı?

KIYAMETİN KOPTUĞU ANI
MÜSLÜMANLAR GÖRECEK Mİ?

Kıyametin kopacağı gün çok şiddetli olacaktır. Öyle ki Rabbimiz (c.c):

“Yazılı kağıtların tomarını (diyor), büker gibi toplarız düreriz (diyor). Tıpkı ilk yaratmaya başladığımız gibi onu tekrar o hâle getiririz. Bütün kâinat yok olacak. Bu, üzerimize aldığımız vaaddir (buyuruyor). Biz vaad ettiğimizi yaparız.” (el-Enbiyâ, 104) buyurmuştur.

Ahir zaman ne demek? Ahir zamanın sonu ne zaman gelecek?İLİŞKİLİ HABERAhir zaman ne demek? Ahir zamanın sonu ne zaman gelecek?

Dünya'nın son anına şahit olacak insanlar dehşete düşeceklerdir. Öyle ki, “…Günahkâr kimse ister ki, o günün azâbından kurtuluş için, oğullarını, karısını, kardeşini, kendisini koruyup barındıran tüm âilesini, yeryüzünde kim varsa hepsini fidye olarak vereyim de, tek o günün şerrinden kendimi koruyayım.” (el-Meâric suresi 11.-14. ayetler). Ancak Allah (c.c) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) aracılığıyla Müslümanlara müjde yollamıştır: 

“Doğrusu Allah, Yemen'den, ipekten daha yumuşak bir rüzgâr göndere­cek. Bu rüzgâr, kalbinde, bir tane ya da zerre ağırlığında iman bulunan hiç kimseyi sağ bırakmayacaktır.” (Buhârî) Anlıyoruz ki; Müslümanlar Allah'ın (c.c) yollayacağı dehşet gününe, kıyametin kopma anına şahit olmayacak. 

Çocukluk bunaması nedir, nasıl tedavi edilir? Niemann-Pick hastalığı ve tipleri

İLİŞKİLİ HABER

Çocukluk bunaması nedir, nasıl tedavi edilir? Niemann-Pick hastalığı ve tipleri

BİR YORUM YAPIN 0