Esma-ül Hüsna'dan el-Evvel (c.c) ne demek? El-Evvel (c.c) faziletleri nelerdir?

İnsanlar merak duygusuyla yaratılmıştır. Onları yaratan Allah'ı (c.c) her yönüyle bilmek isteyenlerin başvuracağı kaynaklardan biri Esma-ül Hüsna'dır. 100 güzel ismin bulunduğu Esma-ül Hüsna Allah'ı (c.c) en güzel şekilde anlatır. Sonsuz olan Allah'ı tanımak ve O'na (c.c) istediği gibi kulluk etmekte çok yardımcı olur. Bugün ezeli olan Allah'ın (c.c) el-Evvel esmasına haberimizde bütün ayrıntılarıyla yer verdik.

Kainatı ve içindekileri yaratan Allah'ın (c.c) gücü ve kudreti sınırsızdır. Ezeli ve ebedi olan sadece Rabb'dir (c.c). O, bütün varlıkları ilkin yoktan yaratan, sonra dünyada bu yaratmayı tekrar tekrar yineleyen ve âhirette her şeyi yeniden yaratacak olandır. Bu yaratılışı tekrarlama ve en son yeniden yaratma O’nun için çok daha kolaydır. Göklerde ve yerde tecelli eden en yüce sıfatlar Allah’a aittir. O, kudreti dâimâ üstün gelen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır. (Rûm suresi / 27. Ayet) Sonsuz güç ve kudret sahibinin Kendi'side ezelidir. Yaratılmamıştır. “Hiçbir şey yokken Allah vardı.” (Buhârî,Tirmizî) Sizler için El-Evvel (c.c) esmasını araştırdık. El-Evvel (c.c) ne demek? El-Evvel (c.c) faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

El-Melik ne demek? El-Melik isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREl-Melik ne demek? El-Melik isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?

EL-EVVEL (C.C) NE DEMEK?

El-Evvel (c.c) ne demek?

El-Evvel (c.c) ne demek?

Allah'ın güzel isimlerinin bulunduğu Esma-ül Hüsna'da yer alan isimlerden biri de El-Evvel'dir (c.c). Yer, gök ve arasındaki her şey Allah (c.c) tarafından yaratılmıştır. O, gökleri ve yeri örneksiz yaratandır. Bir işe hükmetti mi ona sadece “ol” der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi / 117. Ayet) Böyle sınırsız güce sahip olan Allah'ın (c.c) yaratılmış olmasını düşünmek imkansızdır. Allah (c.c) ezelden beri vardır. Öncesi ve başlangıcı olmayan Rabb (c.c) bütün eksikliklerden münezzehtir.

O, evveldir (ilktir) ve ahirdir (sondur), zahirdir (alametleri tüm varlıklarda görünendir) ve batındır (gizli olandır). Ve O, her şeyi en iyi bilendir. (Hadid Suresi / 3. Ayet)

EL-EVVEL (C.C) FAZİLETLERİ

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  • El-Evvel (c.c) zikri biiznillah ilim yolunda başarılı olmayı sağlar.
     
  • El-Evvel (c.c) esmasının sürekli tekrarı Allah'ın (c.c) izni ile şeytanın vesveselerinden kurtulmaya yardımcı olur.
     
  • Yaşanan bütün maddi ve manevi sıkıntıların giderilmesi için başvurulacak esmadır.
     
  • Başarı merdivenlerinden tırmanırken sürekli zikri yapılması tavsiye edilen esmadır.
     

 

Threads hesabı nasıl kapatılır? Threads hesabını kapatınca Instagram siliniyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Threads hesabı nasıl kapatılır? Threads hesabını kapatınca Instagram siliniyor mu?

BİR YORUM YAPIN 0