El-Melik ne demek? El-Melik isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?

Allah’ın her ismi gibi el-Melik ismi de insanlığa bir nimettir. El-Melik esmasını çokça zikrederek başımıza gelebilecek olan kötülük ve belâlardan Allah’ın izniyle kurtulabiliriz. Bugün sizler için El-Melik ismini araştırdık. En güzel isimler Allah’ındır. İnsanlığa şifa olan El-Melik isminin anlamı nedir?

En güzel isimler Rabbimizindir. Biz beşerlere bildirilen Allah’ın (c.c) 100 güzel İsm-i Şerifi vardır. Bu güzel isimlerin hepsi Esma-ül Hüsna başlığı altında toplanır. Her bir ismi, bizi Allah’a daha da yakınlaştırır. Zat-ı Muhteşemi daha iyi tanımamıza vesile olur. Bu güzel isimlerden biri de El-Melik’tir (c.c). Haberimizin içeriğinde bu ismi tüm ayrıntılarıyla işledik. Hadis ve ayetlerde ne zaman ve nasıl geçtiğine, anlamına, faziletlerine ve daha da fazlasına bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Er-Rahim ne demek? Er Rahim Esması Türkçe anlamı ve zikrinin faziletiİLİŞKİLİ HABEREr-Rahim ne demek? Er Rahim Esması Türkçe anlamı ve zikrinin fazileti

 EL-MELİK (C.C) NE DEMEKTİR?

“El-Melik” anlam itibariyle bizi yaratanın gücünü gösterir. El-Melik isminin anlamı kâinatın yegâne sahibinin Allah olduğudur. Bütün yaratılanın Allah’ın hükmünde olduğunu gösterir. Gördüğümüz ve görmediğimiz her nimet Allah’ın elindedir. Başımıza gelen kötü olayların bile bizim için Allah tarafından sunulun bir nimet olduğunu anlarız. Arapça kökenli olan Melik ismi Malik kelimesinden türemiştir. Allah’ın isimleri insanlara hidayet verdiği gibi çokça zikredildiğinde koruma kalkanıyla da buluşturur. Allah’ın rızasıyla El- Melik isminin insanı kötülüklerden koruduğu umulur.

EL-MELİK ESMASININ FAZİLETİ

Bütün mülkün sahibi olan Rabbimiz bu esmasının zikri çok faziletlidir. Canlı olan,  cansız olan, akıl taşıyan veya taşımayan bütün varlıklar Allah’ın olduğu için dua ederken bu ismi şerifi zikretmek çok önemlidir. Hayırlısı ile her ne istersek, El-Melik ismi bir kapıyı açabilecek anahtarlardan biri olabilir. Yeter ki araya kimseyi koymadan mülk sahibinden istemeyi kendimize düstur edinelim. El- Melik esmasını çokça zikredersek şeref kazanırız, sözümüz daha geçerli olur. Mutlak kudret sahibi Allah (c.c), bu ismi şerif-i yüzü suyu hürmetine belki bizlerin yaşadığı bütün zorluklara kolaylık getirir. Fiziksel veya ruhsal bütün hastalıklarda bu ismin zikredilmesi şüphesiz rahatlatıcı bir ilaçtır.

El-Mü'min ismi ne demektir? El-Mü'min faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Mü'min...

İLİŞKİLİ HABER

El-Mü'min ismi ne demektir? El-Mü'min faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Mü'min...

BİR YORUM YAPIN 0