Er-Rahim ne demek? Er Rahim Esması Türkçe anlamı ve zikrinin fazileti

Kuranı Kerim'in birçok ayetinde Allah'ın güzel isimleriyle birlikte zikredilmesi emredilir. Er-Rahim de Esmaül Hüsna'da yer alan 99 isimden biridir. Er-Rahim ne demek? Er Rahim esması Türkçe anlamı ve zikrinin fazileti nedir? Merak eden okurlar için detaylı bir şekilde derledik.

Esmaül Hüsna’nın bir diğer güzel ismi Er-Rahim (cc). Merhametlilerin en merhametlisine atfedilen bu ismin tecellisi kıyamet gününde görülecek. Bu müjdeye nail olacak Allah’ın (cc) kullarından sadece bir gruptur. Eğer Rabbimiz (cc) bizlerin bu gruba dahil olmamıza izin verirse mutlak kurtuluşa ereriz. Peki, bu güzel esmanın Er-Rahim (cc) isminin müjdesine nail olacak o grup kimdir? Er-Rahim (cc) Allah’ın hangi özelliklerini bizlere öğretir ve bizleri Yaratan’ı daha iyi tanımamıza nasıl vesile olur?

ER-RAHİM ESMASI KURAN-I KERİM'DE NEREDE GEÇİYOR?

Er-Rahim (cc) ismi şerifinin anlamı ‘ahirette, müminlere sonsuz ikram, lütuf ve ihsanda bulunandır.’ Kitabımız Kuran’ı Kerim’dede bu hakikate yer verilmiştir. O, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için size merhamet eden; melekleri de sizin için bağışlanma dileyendir. Allah, mü’minlere çok merhamet edendir. (Ahzap suresi / 43. Ayet) Er-Rahim ismi şerifi Kuran’ı Kerim’in ilk ayeti olan besmelede ve başka 113 ayette daha yer alır. Er-Rahim (cc) ismi rahmet kökünden türemiştir. Allah’In ahirette, gözlerin korkudan yerinden fırlayacak günde, kıyamet gününde sadece Müslüman kullarına göstereceği merhamet ve şefkattir. Verdiği nimetleri O’nun (cc) istediği gibi kullananlar bu ismi yüzü suyu hürmetine umulur ki kurtulacaktır.  

Er-Rahman ne demek? Er-Rahmân anlamı nedir? Er Rahmân FaziletiİLİŞKİLİ HABEREr-Rahman ne demek? Er-Rahmân anlamı nedir? Er Rahmân Fazileti

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’de birçok yerde gördüğümüz er-Rahim ismine Nisa suresinin 106. Ayetinde de yer verilmiştir. "Ve Allah'a istiğfar eyle, çünkü Allah Gafur, Rahîm bulunuyor." Er-Rahim (cc) lafzı dua ederken çokça tercih edilmelidir. Öyle ki, sonsuz merhamet sahibi olan Allah’ımız (cc) bu ismi şerifi ile bizlere mağfiret buyurabilir. Rahmetiyle bu dünyada bütün insanlığı kuşatan Allah’ımız (cc) mümin kullarına yaşayabilecekleri en güzel yeri, Cenneti, nasip edecektir.

ER-RAHİM

ER-RAHİM

Allah isminin anlamı nedir? Ya Allah zikri ne anlama gelir? Esmaül Hüsna Ya Allah...İLİŞKİLİ HABERAllah isminin anlamı nedir? Ya Allah zikri ne anlama gelir? Esmaül Hüsna Ya Allah...

 “Ya Rahim” tesbihine devam eden kişiler, Ya Rahman tesbihiyle erişilen faziletlerin aynısına erişmektedir. Bu bağlamda bahsi geçen faziletler aşağıdaki gibi listelenmektedir.

  •  - Agresif bir kimse, “Er-Rahim” ismini zikretmeye devam ederse, öfkesi azalmaktadır.
  •  - Kederli olan bir kimse “Ya Rahman” teşbihine devam ettiği takdirde Allah’ın da izniyle bu dert ve sıkıntılarından kurtulmaktadır.
  •  - Sıkıntıda olanlar “Er-Rahim” ismi şerifini okuduğunda çeşitli lütuf ve ikramlara mazhar olmaktadır.
  •  - Namazdan sonra “Ya Rahim” teşbihi yapılırsa, kişi maddi ve manevi rızıklar kazanır.
  •  - “Ya Rahim” ismi şerifini her gün okuyan kişinin ahlakı iyi yönde düzelmeye başlar. Başka birinin ahlakının niyetinin düzelmesi için de “Ya Rahim” esmasına başvurulmaktadır.
  •  - Hasta bir kişi “Er-Rahim” esması okursa, Allah’ın izniyle bu hastalıktan kurtulur ve şifa bulur.
  •  - Her gün okunan “Ya Rahim” esması kişinin rızkının bereketlenmesini sağlar.
El-Kuddûs ismi ne demektir? Faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kuddûs...

İLİŞKİLİ HABER

El-Kuddûs ismi ne demektir? Faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kuddûs...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0