El-Mü'min ismi ne demektir? El-Mü'min faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Mü'min...

Allah'ın 99 isimlerinden biri olan El-Mü'min ismi 'gönüllere iman ruhu veren', 'kendisine sığınanları emniyete ve güvene alan' anlamlarını taşır. Bir diğer tabirle 'güvene layık olan' anlamına da gelen El-Mü'min esmasının merak edilen faziletlerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kullar için 'inanan' anlamını taşıyan mü'min kelimesi Allah için 'gönüllere iman veren', 'kendisine güvenenlere emniyet sağlayan ve ferahlık bahşeden' demektir. Allah'ın (c.c) Mü'min ismi, kullarına bahşettiği en seçkin isimlerinden biridir. Tam anlamıyla mü'minlik sıfatlarını taşıyan insanlar için dünyada da ahirette de sıkıntı yoktur. Sırat köprüsünden geçerken cehennem ateşini söndüren mü'minin derecesini, Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde, "Kıyamet gününde cehennem ateşi mü'mine şöyle der: Çabuk geç ey mü'min, senin nûrun benim alevimi söndürdü" şeklinde buyurmuştur.

El-Mümin esması

El-Mümin esması

DOSTLARINI AZAPTAN KULLARINI ZULÜMDEN EMİN KILAN DEMEKTİR

İmam-ı Micahid'e göre El Mü'min ismi 'kendi zatını, kendisinden başka hiçbir ilah olmadığını bildirerek tevhid edendir' anlamlarını taşır. İbni Abbas Allah'ın 99 isimlerinden biri olan El-Mü'min ismi için şöyle buyurmuştur:

"El-Mü’min, kıyamette tevhid ehlini ateşten çıkaracak olan demektir. Allahü teâlâ onlara, 'Sizler Müslümanlarsınız, ben de es-Selâm'ım. Sizler müminlersiniz, ben de el-Mü'min'im' buyuracak ve bu iki ismin bereketiyle onları Cehennem ateşinden çıkartacaktır." (Cami-ul-ahkâm)

El-Mümin zikri

El-Mümin zikri

EL-MÜ'MİN İSMİ NE DEMEKTİR FAZİLETLERİ NELERDİR?

Sözlükte "Güven içinde bulunmak, korkusuz olmak" anlamlarına gelen mü'min kelimesi, "inanıp tasdik eden; başkalarının güvenli olmasını sağlayan, vaadine güvenilen" demektir. Mü'min, on beşten fazla ilâhî ismin geçtiği Haşr sûresinin son âyetlerinde yer alır.

Allah (c.c) Haşr Suresinin 23. ayetinde:

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ

"O Allah ki: O'ndan başka ilah yoktur; Melik'tir, Kuddus'tür, Selam'dır, Mü'min'dir, Muheymin'dir, Aziz'dir, Cebbar'dı , Mutekebbir'dir. Allah, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir" buyurmuştur.

El-Kuddûs ismi ne demektir? Faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kuddûs...İLİŞKİLİ HABEREl-Kuddûs ismi ne demektir? Faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kuddûs...

El-Mümin isminin faziletleri

El-Mümin isminin faziletleri

El-Mü'min isminin faziletleri:

  • El-Mü'min ismini zikreden kullar imanlarını güçlendirir,
  • Düşmanlarına karşı galip gelir,
  • Sıkıntıdan emin olur ve kimseye muhtaç olmaz,
  • Cinlerin ve şeytanın şerrinden,
  • Hastalıklardan korunur.
El-Melik ne demek? El-Melik isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

El-Melik ne demek? El-Melik isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?
Es-Selam isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Es-Selam isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0