Hz. Fatıma (as) Hz. Muhammed'in (SAV) torunlarını uyutmak için hangi ninniyi söylemiştir?

İnsanlar doğdukları andan itibaren ilgiye muhtaçlardır. Bebek ve çocukluk zamanlarında gördükleri ilgi ile yetişkin hale gelen insanlar, yaşadıkları güzel yılları onlara bakan ebeveynlerine borçludurlar. Dünyaya gözlerini ilk açtıklarında kendi başlarına uyuma becerisini dahi sergilemeyen bebeklere ninni okunur. Hz. Fatıma (as) Hz. Muhammed'in (SAV) torunlarını uyutmak için hangi ninniyi söylemiştir?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İnsanlar yaratılışları gereği dünyaya ayak bastıkları ilk yıllarda hep özenle bakıma ihtiyaç duymuşlardır. Hayatın kanunu olarak görebileceğimiz durum dünya var oldukça söz konusu olacaktır. Öyle ki asırlar öncesinde yer alan asrı saadetteki sahabeler Allah'ın (c.c) emanet olarak gönderdikleri evlatlarına son derece özenle bakarlardı. Onları doğru şekilde büyütmek, İslam üzerine yetiştirmek her ebeveynin sorumluluğudur. Günümüzde de yeni doğan bebeklerini veya küçük çocuklarını uyutmak için ebeveynler farklı yollar denerler. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in (SAV) kızı Hz. Fatıma (as) evlatlarını uyutmak için ninni söyleme metoduna başvurmuştur. Rivayete göre Hz. Muhammed'in (SAV) torunları hangi ninni ile uyumuşlardır? Hz. Fatıma (as) evlatlarını uyuturken hangi ninniyi seçmiştir? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.
Bebekler neden mis gibi güzel kokar? Evlat kokusu cennet kokusu mudur?İLİŞKİLİ HABERBebekler neden mis gibi güzel kokar? Evlat kokusu cennet kokusu mudur?

HZ. FATIMA'NIN (AS)
EVLATLARINA OKUDUĞU NİNNİ

HZ. FATIMA'NIN (AS) EVLATLARINA
OKUDUĞU NİNNİNİN TERCÜMESİ

Cennet içre bir süt ırmağı akar;

Ali, Hasan ve Hüseyn içindir.

Eni Yesrib-Yemen arası kadar,

Boyu Mekke'den Aden'e dek uzar.

Cennet içre bir süt ırmağı akar;

Ali, Hasan ve Hüseyn içindir.

Her kim onları sever candan eğer,

Hiç kedersiz doğru Cennete girer.

Cennet içre bir süt ırmağı geçer;

Ali, Hasan, Hüseyin ondan içer.

Bize farzdır Ehl-i Beyt'e muhabbet

Sayesinde korkutmaz bizi mihnet.

Bir nehir var Cennet içre süt şerbet

Ali, Hasan ve Hüseyin'e emanet...

Hamilelikte kaçıncı haftalarda tatile gidilir? Yaz hamileliğinde dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte kaçıncı haftalarda tatile gidilir? Yaz hamileliğinde dikkat edilmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 0