Esma-ül Hüsna'dan El-Ahir (c.c) ne demek? El-Ahir (c.c) faziletleri nelerdir?

İnsanlar ahir dünyaya merak duygusuyla gelmişlerdir. Merak uyandıran konuların en önemlisi bizi yaratan Allah'ı (c.c) bilmektir. Allah'ı (c.c) şu an yaşadığımız dünyada görme şansımız yok ama O'nun isimlerini öğrenerek ve anlayarak daha da kendimizi yakın hissedebiliriz. Peki El-Ahir (c.c) ne demek, faziletleri nelerdir? Bugün Allah'ın (c.c) eşsiz isimlerinden biri olan El-Ahir (c.c) ile karşınızdayız.

Allah (c.c) kainatla beraber içinde bir gezegen olan dünyayı da yaratmıştır. Ahir dünyaya cenneti kazanmaları için insanları yollamıştır. Allah kullarını cennet ve Cemalini görmek güzelliğini tatmaları için insanlara birtakım sorumluluklar vermiştir. Ey insanlar! Hem sizi hem de sizden önceki insanları yaratan Rabbinize ibadet ediniz / kulluk yapanız. (Bakara suresi / 21. Ayet) Rabbe (c.c) en güzel şekilde kulluk etmemiz ve kendisini tanımamız için birçok fırsat sunmuştur. Allah'ı (c.c) en güzel şekilde tanıma yollarından biri de Esma-ül Hüsna'da bulunan 99 esmasını öğrenip anlama yolundan geçer. Allah'ın (c.c) özelliklerini sırasıyla anlatan 99 güzel isminden, O'nun ebediyetini anlatan El-Ahir (c.c) esması haberimizde. Şerefli ve üstün kıldığı kullarına El-Ahir (c.c) esmasıyla kendini bir kez daha anlattı.

Gerçekten biz Âdem evlatlarını şerefli kıldık, karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar nasip ettik, onlara helal ve hoş rızıklar verdik ve onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık."

(İsra suresi/ 70. Ayet).

El-Ahir (c.c) ne demek? El-Ahir (c.c) esmasının faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

EL-AHİR (C.C) NE DEMEK?

El-Ahir (c.c) ne demek?

El-Ahir (c.c) ne demek?

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan el-Evvel (c.c) ne demek? El-Evvel (c.c) faziletleri nelerdir?

 

Sonsuz güç ve kudret sahib Allah (c.c) ebedidir. Yer yüzünde bulunan her canlı yok olacak, ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacak. (Rahmân suresi / 26. ve 27. Ayetler) Allah (c.c) zamandan münezzehtir ve ebediyet sadece O'dur (c.c) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Allah'ım! Sen evvelsin ki, senden önce bir şey yoktur; Âhirsin ki, senden sonra bir şey olmaz... (Müslim, Tirmizî) buyurmuştur. Dünyada her şey yok olacaktır ancak El- Ahir (c.c) olan Allah hariç. Ondan başka ilâh yoktur, onun dışındaki her şey yok olacaktır. Hüküm onundur ve ancak ona döndürüleceksiniz. (Kasas suresi / 88. ayet). 

EL-AHİR (C.C) FAZİLETLERİ

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Ahir (c.c) esmasının zikri Allah'ın (c.c) izni ile ilahi yardıma ulaşmaya vesile olur.
     
  • El-Ahir (c.c) isminin sürekli tekrarı biiznillah düşmanlara galip olmaya yardımcı olur.
     
  • El-Ahir (c.c) tespihlerde sıkça tercih edilirse Allah'ın izniyle takvanın artmasına ve bireyin akıbetinin hayr olmasına yol açar.
Velayet davası nedir ve nasıl açılır? Çocuğumun velayetini almak için ne yapmalıyım?

İLİŞKİLİ HABER

Velayet davası nedir ve nasıl açılır? Çocuğumun velayetini almak için ne yapmalıyım?
Ev dekorasyonunda neon renkler nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda neon renkler nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0