El-Müteali (c.c) ne demek?  El-Müteali (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) bütün eksik sıfatlardan münezzehtir. Rabb'e (c.c) sadece üstünlük ve güzellikler izafe edilir. Eksik hiçbir sıfat Allah'la (c.c) özdeştirilemez. Ezeli ve ebedi olan Allah (c.c) kendi'si gibi bütün sıfatları da sonsuzdur. Allah yarattığı her şeyden üstündür. Yüce dendiğinde ilk akla gelen Allah (c.c) kullarına verdiği sonsuz nimetlerle El-Müteali ismini ne kadar hak ettiğini ispatlıyor.

İnsanları, cinleri ve bütün kainatı yaratan Allah'a (c.c) hiçbir şekilde eksik veya zayıf sıfatlar söylenemez. Allah'ı (c.c) tanımak için önümüze sunulan sonsuz imkan haricinde O'nu (c.c) keskin hatlarla anlatan, 100 güzel ismini içeren ve okunduğunda fazileti saymakla bitmeyen Esma-ül Hüsna hakkında bilgi sahibi olabiliriz. "Kim bunları (Esmâ-i Husnâ`yı) mânâlarını anlayarak sayar, bunlarla Allah`ı zikrederse Cennete girer." (Tirmizî) Her bir esmayı öğrenerek kulluk ettiğimiz Allah'ın (c.c) bir yönünü daha keşfetmiş oluruz. Son nefes verilmeden bizden razı olmasını istediğimiz Allah'ın El-Müteali (c.c) esmasını sizler için araştırdık. El-Müteali (c.c) ne demek? El-Müteali (c.c) esması Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? El-Müteali (c.c) esmasının faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

EL-MÜTEALİ (C.C) NE DEMEK?

El-Müteali (c.c) ne demek?

El-Müteali (c.c) ne demek?


En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır. (A’râf Suresi / 180. Ayet) Allah'ın güzel isimlerinden biri de El-Müteali'dir (c.c).El-Müteali (c.c) esması sadece Allah'ın izzet, şeref ve hükümranlık bakımından en yüce olduğunu gösterir. 

“O¸ gaybı da görülen âlemi de bilendir¸ çok büyüktür çok yücedir”(Rad suresi / 9. Ayet)

El-Batın (c.c) ne demek? El-Batın (c.c) faziletleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREl-Batın (c.c) ne demek? El-Batın (c.c) faziletleri nelerdir?

Her gün farz olan beş vakit namaz kılarken veya nafile namazlarda iftitah tekbirinden sonra okunan Sübhaneke duasının üçüncü cümlesi 'Azametin yücedir' mealindedir ve Allah'ın (c.c) El-Müteali sıfatıyla anlaşılabilir.

Sübhaneke Duası Okunuşu

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik

ve tebârakesmük

ve teâlâ ceddük

(vecelle senâük)*

ve lâ ilâhe ğayrük.

EL-MÜTEALİ (C.C) FAZİLETLERİ

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  •  El-Müteali (c.c) esmasını zikrederken tercih etmek Allah'ın (c.c) izni ile manevi sıkıntılardan kurtulmaya yardımcı olur.
     
  • El-Müteali (c.c) esmasını sürekli tekrar etmek biiznillah problemlere çözüm bulmaya vesile olur.
     
  • İnsanlar el-Müteali (c.c) ismini tekrarlayarak zayıflığını kabul ederek asıl gücün Allah'tan (c.c) geldiğinin bilincine varır. 
Çocukların inatlaşması ile nasıl baş edebiliriz?

İLİŞKİLİ HABER

Çocukların inatlaşması ile nasıl baş edebiliriz?
Yaş pasta nasıl kesilir? Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Pasta dilimleme teknikleri

İLİŞKİLİ HABER

Yaş pasta nasıl kesilir? Yuvarlak pasta nasıl kesilir? Pasta dilimleme teknikleri

BİR YORUM YAPIN 0