Cennet'ül Baki'ye ilk defnedilen Müslüman kimdir?

Müslüman'ların ilk mezarlığı olan, Medine'de yer alan ve sahabenin ahir yolculuklarının son durağı olan Cennet'ül Baki kabristanı Medine'de vefat eden ehli sünnetin defnedildiği yerdir. Hz. Muhammed'in (SAV) kararıyla belirlenen bölge yıllardır önemini korumaktadır. Peki bu güzel yere ilk defnedilen Müslüman kimdir? Necmettin Nursaçan'ın cevabı haberimizde.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) sahabesini hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve ahirete irtihal ettiklerinden sonra defnedilecekleri yere Kendi'leri (SAV) karar verdi. Müslümanların ilk mezarlığı olan yere Cennet-ül Baki adı verildi. Medine şehrinde bulunan Cennet-ül Baki Osmanlı zamanında Kanuni Sultan Süleyman tarafından daha belirgin hale getirilmiştir. Cennet'ül Baki'de birçok sahabe yatmaktadır. Kanal 7 ekranlarında her Cumartesi yayınlanan Necmettin Nursaçan'la Sohbetler programında Arabistan'ın Medine şehrinde bulunan Cennet'ül Baki'ye defnedilen ilk Müslüman'ın Esad İbni Zürare (as) olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Nursaçan Peygamber Efendimiz'in (SAV) o cenazeye teşrif ettiklerini söyledi. Necmettin Nursaçan'ın anlatımıyla Cennet'ül Baki'nin ilk misafirinin kim olduğunu haberimizde bulabilirisiniz.

Cennet

Cennet

Mekke ve MedineİLİŞKİLİ HABERMekke ve Medine'de gezilecek kutsal yerler ve anlamları

NECMETTİN NURSAÇAN'IN CEVABI

Necmettin Nursaçan: Medine-i Münevvere’de bulunan Baki mezarlığı Müslümanların ilk mezarlığıdır. İlk defnedilende Esad İbni Zürara Hazretleridir. 

Muhsin Bay: İlk defnedilen Müslüman.

Necmettin Nursaçan:  Evet, sevgili Peygamberimiz de (SAV) o cenazede bulunmuştur. İlk Müslüman ve ilk defnedilen kişi. Medine’de ilk Müslüman ve ilk defnedilen kişi Esad İbni Zürara Hazretleridir ve Sevgili Peygamberimiz de o defin de bulunmuşlardır. Medine-i Münevvere’de bulunan Baki mezarlığı Müslüman’ların ilk mezarlığıdır. 

BİR YORUM YAPIN 0