El-Berr(c.c) ne demek? El-Berr (c.c) faziletleri nelerdir?

Ahir dünyada karşımıza çıkan bütün iyilikler, fırsatlar ve imkanlar Allah'ın (c.c.) sayesinde bizi bulur. Rabb'in (c.c) rahmeti ve merhameti bütün kullarını kuşatır ve El-Berr (c.c) esması Allah'ın özelliğini gösterir. Allah'ın (c.c) 100 güzel isminden bir olan El-Berr kulların ümidini hiçbir zaman yitirmemeleri gerektiğini çünkü iyilik kaynağının Allah (c.c) olduğunu gösterir.

Kainatı ve içindekileri yaratan Allah (c.c) kullarına Kendi'ni açık bir şekilde tanıtmıştır. Kuran-ı Kerim'den ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadislerinden teker teker seçilen 100 isim ile Esma-ül Hüsna oluşturulmuştur. Allah'ın (c.c) her bir esması bizi yaratan Rabb'i (c.c) daha iyi tanımamıza vesile olur. O'na güzel isimleriyle dua ederken arkamızdaki sarsılmaz gücü açık ve net şekilde görmüş oluruz. En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır. (A’râf Suresi / 180. Ayet). Allah'ın isimlerinden bir olan El-Berr'i (c.c) sizin için araştırdık. El-Berr (c.c) ne demek? El-Berr (c.c) faziletleri nelerdir? El-Berr (c.c) esması Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevapları aşağıda.

EL-BERR (C.C) NE DEMEK?

El-Berr (c.c) ne demek?

El-Berr (c.c) ne demek?

El-Berr (c.c) Allah'ı çok güzel bir yönüyle daha bize tanıtır. Rabb (c.c) yarattığı kullarına karşı çok merhametlidir. 

Allah, gökleri ve yeri yarattığı gün, yüz rahmet yaratmıştır. Her bir rahmet göklerle yer arasını dolduracak enginliğe sahiptir. Bunlardan sadece bir rahmeti yeryüzüne indirmiştir. İşte anne yavrusuna bu sayede şefkat gösterir. Yabani hayvanlar ve kuşlar bunun sonucu olarak birbirlerine merhamet ederler. Allah Teâlâ kıyamette, bu biri doksan dokuza katarak rahmetini yüze tamamlayacaktır. (Müslim)

Hadisten anlayacağımız gibi ahir dünyada insanları birbirine duyduğu merhamet, hayvanlara ya da kendilerinden aciz birine gösterdiği merhamet El-Berr esmasının tecellisidir. Aynı zamanda cömertliğininde bir limti olmayan Allah'a El-Berr (c.c) esması uyar. Gerçekten biz bundan önce O’na yalvarıyorduk. Şüphesiz O; Berr’dir (çok cömert, çok lütufkârdır), Rahîm’dir (Rahîm esması ile tecelli edendir).” (Tur Suresi / 28. Ayet)

El Mütekebbir ne demek? El MütekebbirİLİŞKİLİ HABEREl Mütekebbir ne demek? El Mütekebbir'in anlamı! El mütekebbir zikrinin faziletleri

 

EL-BERR (C.C) ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  • El-Berr (c.c) esmasının sürekli zikri biiznillah kötülükten uzak kalmaya, kötü insanlarında şerrinden korunmaya vesile olur.
     
  • Ya Berr (c.c) esmasının tekrarı yolculuğa çıkınca korkulardan emin olmaya yardımcı olur.

 

Nişan masası dekorasyonu nasıl yapılır? Evde nişan masası nasıl hazırlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Nişan masası dekorasyonu nasıl yapılır? Evde nişan masası nasıl hazırlanır?

BİR YORUM YAPIN 0