Genç ve dinç görünmek için anne sütü içilir mi? Gençleşmek için anne sütü içmek caiz mi?

Anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Yeni doğan bebeğin veya henüz küçük yaşlarda olan çocuğun içmesi uygun görülen sütün besin değeri oldukça fazladır. Hayata yeni gözlerini açmış evlatlara Allah (c.c) insanın günlük vitamin ihtiyacını karşılaması için annelere süt bahşetmiştir. Yaşamlarının ilk yıllarında içilen sütü bazı insanlar gençleşmek adı altında içiyor. Peki, yetişkinlerin anne sütü içmesi caiz midir?

İnsanoğlu hayata ilk gözlerini açtıktan sonra yaşama becerilerini zaman geçtikte gösterir. Beslenmek, uyumak veya hayati ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayamayan bebeklerin ihtiyaç duydukları bütün besin ve vitaminleri alması için Allah (c.c) değeri paha biçilemeyecek besin kaynağı yollamıştır. Bazı tıbbi engeller harici dışında çoğu annenin vücudunda ürettiği sütle yeni doğan bebekler hayatlarının ilk zamanlarında beslenir ve onun sayesinde güçlü metabolizma geliştirir. Günümüzde olduklarından daha genç gözükmek isteyen kadınlar bir çok yola başvururlar. Türeyen onlarca yöntem arasında anne sütü içerek daha genç görüneceğini inanan insanlara gün geçtikçe daha yenileri ekleniyor. Sadece daha genç görünmek için yetişkin insanların anne sütü içmesi caiz midir? Haberimizde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulunun verdiği cevabı ve Hanefi mezhebinin alimlerinin yaptığı açıklamayı bulabilirsiniz. 

Hz. Fatıma (as) Hz. MuhammedİLİŞKİLİ HABERHz. Fatıma (as) Hz. Muhammed'in (SAV) torunlarını uyutmak için hangi ninniyi söylemiştir?

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU;

Kur’an ve sünnette belirtildiği gibi anne sütü esasen bebeğin beslenmesi için yaratılmış bir gıda maddesidir. Bu amacın dışında kullanılması ancak tıbbi bir zaruretin bulunması halinde söz konusu olabilir. Dolayısıyla tedavi edici bir yönü olduğu ispat edilmediği sürece insan sütünün esas amacı dışında kullanılması caiz değildir.

Anne ve bebek

Anne ve bebek

 Ayrıca Hanefi mezhebine göre haram görülen yetişkinlerin anne sütü tüketmesi şu şekilde tasvip edilmemiştir:

 İnsan bedeninden faydalanmak, onun şerefi ve kereminden ötürü haram kılınmıştır. Hatta annenin bebeğini iki yıldan sonra emzirmesi bile tercih edilen görüşe göre haram kabul edilmiştir.

Buradan hareketle, süt emme çağında olmayan hasta kimselerin anne sütü kullanması haramla tedavi olak çerçevesinde değerlendirilmiştir.

Dolayısıyla hastaya şifa vereceği kesin olarak biliniyor veya şifa vereceği alanında uzman tabipler tarafından söyleniyorsa alternatifi bulunmadığı zaman anne sütünün tedavi amacıyla kullanılması caizdir. Aksi takdirde caiz olmayacaktır.

Seren Serengil'in yaşadığı Dumping Sendromu nedir? Dumping Sendromunun belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Seren Serengil'in yaşadığı Dumping Sendromu nedir? Dumping Sendromunun belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0