Esma-ül Hüsna'dan Et-Tevvab (c.c) ne demek? Et-Tevvab (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) kullarının hata yapabilme ihtimallerini önceden bilir ama onlar yanlış yapmış olsalar bile asla yalnız bırakmaz. Yarattığı kullarının ne kadar hata yapabileceğini bildiği için onlara hatadan dönmeleri için fazlasıyla imkan sunar. Hatanın neresinden dönülürse dönülsün kişi Rabb (c.c) tarafından kabul görür. Esma-ül Hüsna'dan Et-Tevvab (c.c) haberimizde.

Allah'a (c.c) eksiklik izafe edilemez. İnsanlar dünyaya Allah'a (c.c) kulluk yapsınlar diye yollanmıştır. Ben cinleri ve insanları ancak beni tanıyıp bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Suresi / 56. Ayet) Kulluk yolunu en güzel şekilde çizen Allah'ı (c.c) tanımak için birçok fırsat sunulur. Allah'ı (c.c) en güzel tanıma yollarından biri de Kuran-ı Kerim'den ve Hz. Muhammed'in (SAV) hadislerinden toplanan 99 esmasını öğrenmektir. Bütün esmanın toplandığı yere Esma-ül Hüsna denir. “Allah’ın 99 ismi vardır. Yüzden bir eksik. Bu isimleri bir kimse ezberlerse (hıfz) Cennet’e girer. O tektir, teki sever.” (Buhârî) Her bir isim kulluk ettiğimiz Zat'ı (c.c) daha iyi tanımamıza vesile olur. Yapılan hatalardan sonra hissedilen pişmanlığı Allah'a (c.c) en güzel şekilde arz etme şekli tövbe etmektir ve yapılan tövbelerin kabulü Allah'ın (c.c) et-Tevvab (c.c) esmasıyla anlaşılır. Et-Tevvab (c.c) ne demek? Et-Tevvab (c.c) esması Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? Et-Tevvab (c.c) isminin faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

El-Gaffar ne demek? El-Gaffar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Gaffar...İLİŞKİLİ HABEREl-Gaffar ne demek? El-Gaffar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Gaffar...

ET-TEVVAB (C.C) NE DEMEK?

 Et-Tevvab (c.c) ne demek?

Et-Tevvab (c.c) ne demek?

Allah (c.c) bütün tövbeleri kabul eder. İsyanından dönen kullarının günahlarını bağışlar ve onları tövbeye sevk eder. Bütün insanların her zaman tövbe etme imkanı vardır. Samimi şekilde tövbe için açılan kapılar kıyamet kopana kadar her zaman açılacaktır çünkü Allah (c.c) çok bağışlayıcıdır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) “Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder.” (Müslim) buyurmuştur. Yapılan hatalardan, duyulan pişmanlıklardan sonra yapılacak tek bir şey vardır:

“Hep birden Allah’a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.” (Nur Suresi / 31. Ayet)

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Allah'ın (c.c) Et-Tevvab esmasına esmasına değinerek “Rabbim, beni bağışla, tövbemi kabul et! Şüphe yok ki sen hatalarından dönenlere lutfunla mukabelede bulunan ve bütün günahları bağışlayansın” (İbn Mâce, Tirmizî) duasını yapmıştır.

ET-TEVVAB (C.C) FAZİLETLERİ

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • Et-Tevvab (c.c) esmasını zikri tavsiye edilir çünkü güzel ismin vesileyle günah işlemekten korunur.
     
  • Et-Tevvab (c.c) esması sürekli tespih çekilirken tercih edilirse biiznillah yapılan tövbeler kabul olur.
     
  • Et-Tevvab (c.c) zikri Allah'ın izni ile manevi bir zırh olur. Dünyevi ve uhrevi bütün sıkıntılardan kurtulmaya vesile olur.

 

Azerbaycan gözlemesi Qutab nasıl yapılır? Geleneksel lezzet Qutab tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Azerbaycan gözlemesi Qutab nasıl yapılır? Geleneksel lezzet Qutab tarifi

BİR YORUM YAPIN 0