Çocuk eğitiminde anne baba farklı fikirlerde ise eşler arası istişare nasıl olmalıdır?

Aile toplumun temelidir. Bütün insanların eğitimi ilk aile ile başlar. Evlatlarını yetiştirirken anne ve babalar onları hayata karşı eğitirler. Hem dini ve ilmi hem de sosyal eğitimin temellerinin atıldığı evlerde anne ve babaların aynı fikirde olması çok önemlidir. Çocukları ortak bir zeminde yetiştirmek için ebeveynler aynı payda da buluşmalıdırlar. Peki çocuk yetiştirirken aynı fikirde olmazlarsa ne yapmalılar?

Anne ve babalar çocuklarının ilk eğitmenleridir. İnsanların kişiliğinin ve ahlakının ilk ilmekleri aile evinde anne ve babalarla atılır. Çocuklar büyüyüp yetişkin hal aldıkça ve beyinleri geliştikçe kendileri temel aldıkları eğitimin üzerine eklerler. Farklı kültürlerden, farklı aile yapılardan gelen kadın ve erkek bir yuva kurarlar. Nikah akdiyle tohumu atılan ailelerin Allah'ın (c.c) hediye olarak gönderdikleri evlatlarıyla adeta filizlenir ve büyür. Anne ve babanın büyük rol oynadığı çocuklarının gelişiminde aynı fikirde olmaları ne kadar önemlidir? Eğer anne ve babalar aynı fikirde değillerse nasıl karar vermelidirler? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. 

İstişare ne demektir? İstişare ne için yapılır?İLİŞKİLİ HABERİstişare ne demektir? İstişare ne için yapılır?

FARKLI FİKİRLERDEKİ ANNE BABALAR
ÇOCUKLARINI NASIL EĞİTMELİDİRLER?

Mutlu aile

Mutlu aile

Kadın ve erkek yuva kurduktan sonra ne kadar farklı geçmişlere, ne kadar farklı aile yapılarına sahip olursa olsunlar doğan çocuklarına eğitim verirken onların sağlıklı şekilde gelişmeleri için aynı fikirde olmaları gerekir. Bir konuda çocuklarına eğitim verirlerken farklı fikirlere sahiplerse önce istişare yolunu denemelidirler çünkü istihare eden, mahrum kalmaz, istişare eden pişman olmaz.(Taberani) Fikir ayrılığına düştükleri konuda maddi, manevi, fiziki bütün sonuçları düşünerek bir sonuca varmalıdırlar. İstişare yapılırken çocukların olmadığı yer seçilmelidir. Anne baba çocuklarına her zaman aynı kuralları koymalı ve bu kuralları aynı şekilde uygulamalıdırlar. 

5 adımda tamamlayabileceğiniz okula dönüş hazırlıkları!

İLİŞKİLİ HABER

5 adımda tamamlayabileceğiniz okula dönüş hazırlıkları!
Son dakika tatilcilerine özel rotalar! Eylül ayında nereye gidilir?

İLİŞKİLİ HABER

Son dakika tatilcilerine özel rotalar! Eylül ayında nereye gidilir?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0