Esma-ül Hüsna'dan El-Afüvv (c.c) ne demek? El-Afüvv (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) bütün eksik sıfatlardan münezzehtir. Eksiklikleri olan kullarını affetme gücü sadece O'na aittir. Af kapısı yalnızca Rabb (c.c) tarafından açılır. Kulların üzerine düşen de sıkılmadan ve vazgeçmeden o kapıyı çalmaktır. Af olunacağına inanarak yapılan tövbelerle umulur ki günahlar Allah (c.c) tarafından affolunur. Günahları affetmeyi seven Allah'ın (c.c) el-Afüvv esmasını sizler için araştırdık.

İnsanların bedenlerini yaratıp onlara ruh üfleyen Allah (c.c) bilinmesi gereken en önemli zattır. Kainattaki her şeyin sahibi olan Rabb'i (c.c) tanımak insanların sadece faydasınadır. En güzel isimler Allah’ındır; bu güzel isimlerle O’na dua edin, O’nun isimleri hakkında doğru inançtan sapanları kendi başlarına bırakın. Onlar yaptıklarının cezasını çekecekler! (A'râf Suresi / 180. Ayet) 100 güzel isim ayet ve hadislerin ışığında Esma-ül Hüsna başlığı altında toplanır. “Kim bunları (Esma-ül Hüsna'yı) manalarını anlayarak sayar, bunlarla Allah`ı zikrederse Cennete girer.” (Tirmizi) Güzel isimlerden biri de El-Afüvv'dür (c.c). Hata yapmaya meyyal olan insanlar El-Afüvv esması sayesinde ümitsizliğe kapılmaktan kurtuluyor. Haberimizde El-Afüvv (c.c) esmasını yazdık. El-Afüvv (c.c) ne demek? El-Afüvv (c.c) esmasının faziletleri nelerdir? Kuran-ı Kerim'de El-Afüvv (c.c) esması nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. 

EL-AFÜVV (C.C) NE DEMEK?

El-Afüvv (c.c) ne demek?

El-Afüvv (c.c) ne demek?

Ahir dünyada Müslümanlar günahlarından kaçmak için olduğunca savaşırlar. Şeytan ve nefs gibi savaşmaları gereken iki düşmanları vardır. Bazen iki azılı düşmana yenik düşüp günah işleseler de pişmanlıklarını Allah'a (c.c) tövbe yoluyla sunarlar. El-Afüvv (c.c) ismiyle affolunma şansımızın ne kadar fazla olduğunu anlarız. El-Afüvv (c.c) ismi şerifi yapılan hatalardan pişman olunup geri o hataya düşmemek düşüncesiyle yapılan tövbelerin Allah (c.c) katında kabul göreceğini anlatır. Yapılan samimi tövbeler sonrasında kulların biiznillah hiç sorumluluk kalmayacak şekilde günahları affolunur.

El-Gaffar ne demek? El-Gaffar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Gaffar...İLİŞKİLİ HABEREl-Gaffar ne demek? El-Gaffar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Gaffar...

İnsanlara El-Afüvv (c.c) esması sirayet eder ve o kişi karşısındakinin hatasını affeyler. “Bir hayrı açıklar ya da gizli tutarsanız veya bir kötülüğü bağışlarsanız, şüphesiz Allah, Afüvv ve Kadîr’dir.” (Nisâ Sûresi / 149. Ayet)

EL-AFÜVV (C.C) FAZİLETLERİ

Tesbih çekmek

Tesbih çekmek

  • El-Afüvv (c.c) ismi şerifinin zikrini yapan kişi Allah'ın (c.c) izniyle affa nail olur.
     
  • El-Afüvv (c.c) ismi şerifi zikri biiznillah kabahatlerin örtülmesine vesile olur.
     
  • Güzel ahlak kazanmaya yardımcı olacak güzel isimlerden biridir.

 

BİR YORUM YAPIN 0