Er-Rauf (c.c) ne demek? Er-Rauf (c.c) faziletleri nelerdir?

İnsanlar hayatları boyunca merhamet ararlar. Yalnızlık yaratılanların kaldıracağı bir hal değildir. İnsan ne kadar güçlü olursa olsun hayatın üzerine attığı zorluklarla mücadele ederken zaman zaman yorulurlar ve birinin merhametine ihtiyaç duyarlar. Sonsuzluğun kendisi olan Allah'tan (c.c) sonsuz merhamet isteyen kişilerin başvuracağı ismi şerifi Er-Rauf'tur (c.c). Er-Rauf ismi şerifini sizler için araştırdık.

Allah (c.c) gözle görülmez, kulakla duyulmaz ama akıl ve kalple çok rahat hissedilir. “Hiçbir göz onu (dünyada) ihata ve idrak edemez; fakat o (ilmiyle) bütün gözleri (varlıkları) ihata eder. O bütün incelikleri bilir ve her şeyden haberdardır.” (En'âm suresi /103. ayet) İnsanların her hareketini gören, düşüncelerini bilen ve duygularını hisseden Allah'ı (c.c) tanımanın Dünya'da bir yolu vardır. O'nun yarattıklarını izleyerek ve düşünerek anlayabileceğimiz Allah'ı (c.c) 99 güzel ismi şerifinin bulunduğu Esma-ül Hüsna'yı öğrenerek dana net şekilde anlarız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Yüce Allah’ın 99 isminden söz ederek bu isimleri sayan ve ezberleyen kimselerin cennete gireceğini haber vermiştir. (Buhârî) Efendimizin'den (SAV) gelen değerli haber sonrası insanlar Allah'ın güzel isimlerinin bulunduğu Esma-ül Hüsna'yı öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Merhametlilerin merhametlisi, sadece insanlara gösterdiği şefkati en güzel anlatan ismi şerif-i Er-Rauf'u (c.c) bütün ayrıntılarıyla araştırdık. Er-Rauf (c.c) ne demek? Er-Rauf (c.c) faziletleri nelerdir? Er-Rauf (c.c) esması Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. 

Er-Rahim ne demek? Er Rahim Esması Türkçe anlamı ve zikrinin faziletiİLİŞKİLİ HABEREr-Rahim ne demek? Er Rahim Esması Türkçe anlamı ve zikrinin fazileti

ER-RAUF (C.C) NE DEMEK?

Er-Rauf (c.c) ne demek?

Er-Rauf (c.c) ne demek?

 

“Muhakkak Rabbiniz Rauf’dur, Rahimdir” (Bakara suresi / 207. Ayet) Allah'ın Er-Rauf (c.c) ismi şerifi O'nun merhametinin ve şefkatinin kanıtıdır. Rabb'imiz (c.c) kullarının bütün sıkıntılarını ortadan kaldırır. 

Allah, O’ndan başka tanrı yoktur; diridir, her şeyin varlığı O’na bağlı ve dayalıdır. Ne uykusu gelir ne de uyur. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O’nun izni olmadıkça katında hiçbir kimse şefaat edemez. Onların önlerinde ve arkalarında olanları O bilir. O’nun ilminden hiçbir şeyi -dilediği müstesna- kimse bilgisi içine sığdıramaz. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine almıştır. Onları korumak kendisine zor gelmez. O yücedir, mutlak büyüktür. (Bakara suresi / 255. ayet)

Merhameti çok ve bol olan Allah'ın (c.c) Er-Rauf esması kullarına yönelik bir isimdir. Onlara karşı ileri derecede şefkatlidir. “Allah insanlara karşı şefkatli ve merhametlidir.”  (Bakara suresi / 143. Ayet)

ER-RAUF (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • Er-Rauf (c.c) esmasının zikri biiznillah kalbin sevgi, şefkat ve merhametle dolmasına vesile olur.
     
  • Er-Rauf ismi şerifini zikrederken çok tercih etmek Allah'ın (c.c) izni ile etraftakiler tarafından sevilmeye vesile olur. 
     
  • Öfkeli ve sinirli olma durumunda Er-Rauf (c.c) zikri tavsiye edilir çünkü öfke ve sinirin dinmesine yardımcı olacağı umulur.

 

BİR YORUM YAPIN 0