Evli çiftler arasında da cinsellikte sınır var mıdır? Prof. Dr. Mustafa Karataş yanıtladı

Nikah akdiyle birbirlerine helal kılınan erkek ve kadın çifti aynı evde yaşamaya başlar. Kadın ve erkek birbirlerinin her ihtiyaçlarını harama bulaşmadan karşılamalıdırlar. Cinsellikte evlilik kurumunun bir parçasıdır. Günümüzde türeyen sapkınlıklardan birisi de erkeklerin hanımlarına arkadan yaklaşmalarıdır. Prof. Mustafa Karataş programına gelen soru sonrasında ters ilişkinin tahribatını anlattı.

Allah (c.c) imtihan olmaları için dünyaya yolladıkları kullarına bir takım kurallar koymuştur. Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz. (İsrâ Suresi/15. Ayet) Müslümanların Peygamberi Hz. Muhammed (SAV) müminlerin her konuda aydınlatmıştır. Allah'ın (c.c) emrini konuşan Efendimiz (SAV) dini hayata olduğu kadar sosyal hayatta da nasıl yaşanılması gerektiğini söylemiştir. Son derece kutsal olan evlilik hayatında kadın ve erkek arasında paylaşılanlar çok özeldir. Cinselliğinde kuralları vardır. Kanal 7'de yayınlanan Prof. Dr Mustafa Karataş'la Muhabbet Kapısı Programına gelen bir sorudu seyirci eşinin kendisine cinsellikte arkadan yaklaşmak istediğini ve bunun günahının ne olduğunu sordu. Mustafa Karataş'ın programında soruya verdiği cevabı haberimizde bulabilirsiniz. 

İslami evlilikte karı koca hakları! Evlilikte eşlerin hakları ve görevleriİLİŞKİLİ HABERİslami evlilikte karı koca hakları! Evlilikte eşlerin hakları ve görevleri

PROFESÖR MUSTAFA KARATAŞ'IN CEVABI 

Her şey de olduğu gibi burada da bir imtihan var. O imtihan nedir? Allah-u Teâla kadınlara özel günlerinde ezadır yaklaşmayın diyor. Erkek zorluyor. Gururuna da zarar gelecektir, evinin bereketi de gidecektir, iki tarafta günaha girecektir. Ya da helal olmayan bir ölçüde kadın erkekten, erkekte kadından yararlanmak istiyor. Bu da haramsa, lûtîlik gibi vesaire bunları yapmayacaktır. Yaptığı zaman ne oluyor? Bir anlık şeytana uymuş oluyor ama o kadını günaha sokuyorsun, kendin günaha giriyorsun ve Cennet bahçesi haline getirdiğin evini, namazın var orucun var duan, hayrın hasenatın, mevlidin var ama cinselliğe gelince her türlü işi karıştırıyorsun. Olmadı. Orada da sabredeceksin. Sınırları zorlamayacaksın. Allah’ın helalini helal kabul edeceksin. Sonuna kadar helalini kullan. Allah’ın helal kıldığı ne varsa kullan ama haramları zorlamayın. Haramlar zorlandığı anda biriktirdiğimiz sevabı alttan bir kibrit çöpüyle yakmış tutuşturmuş oluruz ve yanarlar giderler. Evin huzuru da gider. Hanımefendi haklı, böyle erkekler maalesef hem kadınların ruhi, manevi duygularını rencide ediyorlar. Hem de cennet bahçesi olması gereken evlerini cehennem çukuru haline getiriyorlar. Meleklerin geleceği yere şeytanlar gelmiş oluyor. Lanet yağmış oluyor. Evin ne bereketi kalır, ne huzuru kalır, ne kendisi de bundan sağlık bulabilir. Bunlar hastalık sebebidir. 

“Allah Teâla bir kadınla ya da bir erkekle dübüründen temasta bulunan kimseye (kıyamet günü) rahmet nazarıyla bakmaz.”(Tirmizi)

BİR YORUM YAPIN 0