Allah'ın (c.c) güzel isimlerinden Malik-ül Mülk ne demek?

Kainatta yer alan her şey Allah'ındır (c.c). Görebildiğimiz ve göremediğimiz bütün mülkün tek bir sahibi vardır. Akla gelebilecek somut ve soyut varlıkların hükümranı Allah (c.c) istediği gibi onlarla ilgili karar verir. Yaptığı her şeyde hayır olan Allah (c.c) sahibi olduğu evrenin üzerinde bütün hakka sahip tek Zat'tır. Allah'ın (c.c) 100 güzel isminden Malik-ül Mülk haberimizde.

Ahir dünyada Allah'ı gözlerle görmek mümkün olmaması O'nu (c.c) tanımamıza engel olamaz. Rabb'imizi görme nimeti kullarına sadece ahirette sunulacaktır. O gün bir kısım yüzler parlaktır. Rablerine bakarlar. (Kıyamet suresi / 22.-23. ayet) Allah'ı (c.c) gözlerle görme nimetine ulaşana kadar O'nu manevi şekilde görmek mümkündür. Allah'ın (c.c) güzel isimlerini bulunduran Esma-ül Hüsna ile O'nu tanıma fırsatıyla karşı karşıya oluruz. Güzel isimleri öğrenerek çok büyük bir müjdeye nail olunur çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) “Allah’ın 99 ismi vardır. Yüzden bir eksik. Bu isimleri bir kimse ezberlerse (hıfz) Cennet’e girer. O tektir, teki sever” (Buhârî) buyurmuştur. Allah'ın her ismi şerifi O'nun bir özelliğini bize anlatır. Ezeli ve ebedi olan Allah'ın (c.c) Malik-ül Mülk esmasını sizler için araştırdık. Malik-ül Mülk (c.c) ne demek? Malik-ül Mülk (c.c) Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? Malik-ül Mülk (c.c) faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Muktedir (c.c) ne demek? El-Muktedir faziletleri nelerdir?

MALİK-ÜL MÜLK (C.C) NE DEMEK?

Malik-ül Mülk (c.c) ne demek?

Malik-ül Mülk (c.c) ne demek?

Allah (c.c) mülkün ezeli, ebedi ve tek sahibidir. Dilediğini yapan Allah (c.c) istediğini yoksul, istediğini zengin, istediğini sağlıklı, istediğini hasta edendir. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz” derler. İşte rablerinin lütufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır. (Bakara suresi / 155-157. Ayetler) Allah'ın (c.c) iradesine kimse müdahale edemez.

De ki: ‘Mülkün gerçek sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin ve mülkü dilediğinden geri alırsın. Geceyi gündüzün içine sokarsın ve gündüzü gecenin içine sokarsın. Canlıyı ölüden çıkarırsın ve ölüyü canlıdan çıkarırsın. Ve dilediğin kimseyi hesapsız rızıklandırırsın.’ (Ali İmran suresi / 26. ve 27. Ayet)

MALİK-ÜL MÜLK (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • Malik-ül Mülk (c.c) esmasının zikri Allah'ın (c.c) izni zorluklardan kolaylıklara çıkarır.
     
  • Malik-ül Mülk (c.c) zikri biiznillah fakirlikten kurtulmaya vesile olur. 
     
  • İsraf ve cimrilik gibi kötü huylardan kurtulmak için zikri tavsiye edilir.
     
  • Sevgi ve saygı kazanmak için zikri önerilir.

 

Yedigöller Milli Parkı nerede? Yedigöller Milli Parkı'nda gezilecek yerler

İLİŞKİLİ HABER

Yedigöller Milli Parkı nerede? Yedigöller Milli Parkı'nda gezilecek yerler

BİR YORUM YAPIN 0