Esma-ül Hüsna'dan Zül-Celali Vel İkram (c.c) ne demek? Faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) denince akla gelen düşüncelerden biri de O'nun (c.c) ne kadar güçlü olduğudur. Biz aciz kullarına ancak sonsuz güç sahibi bir Zat sahip çıkar. Kullarına şekil verip onlara ruhundan üfleyen Rabb (c.c) yarattıklarının hep arkasındadır. Ne kadar hata yapsalar da her zaman tövbe kapısını açık tutan Allah Zül-Celali vel İkram'dır. Zül-Celali vel İkram ismini sizler için araştırdık. Haberimizde bulabilirsiniz.

İnsanların dünyaya yollanma amacı Allah'a (c.c) en güzel şekilde kulluk etmeleridir. Ey insanlar, sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk edin ki sakınasınız. (Bakara suresi / 21. ayet) Ahir dünyada Allah'a en güzel şekilde kulluk ederek biiznillah baki olan ahiret hayatında cennet kazanılır. Allah'ı (c.c) öğrenerek, O'nun gücünü idrak ederek Rabb'e kulluk etmek daha da kolaylaşır çünkü O'nun acizlikten uzak olduğunu anlarız. İnsanlar sadece etraflarına bakarak Allah'ı (c.c) anlama imkanına ulaşırlar ancak Allah (c.c) kullarına Kendi'sini tanıtmıştır. Kuran-ı Kerim ayetlerinden ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hadislerinden Allah'ın (c.c) 100 güzel ismi alınmıştır. Esma-ül Hüsna başlığında toplanan isimleri öğrenmek çok önemlidir çünkü  “En güzel isimler Allah’ındır. O hâlde O’na o güzel isimlerle dua edin…” (A‘râf suresi / 180. ayet) Güzel isimlerden birisi de Zül-Celali Vel İkram'dır. Zül-Celali Vel İkram (c.c) ne demek? Zül-Celali Vel İkram (c.c) faziletleri nelerdir? Zül-Celali Vel İkram (c.c) Kuran-ı Kerim'de nerede geçiyor? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde yazdık.   

ZÜL-CELALİ VEL İKRAM (C.C) NE DEMEK?

Zül-Celali Vel İkram (c.c) ne demek?

Zül-Celali Vel İkram (c.c) ne demek?

Kainatı eksiksiz şekilde yaratan Allah (c.c) bütün eksik sıfatlardan münezzehtir. Sahip olduğu bütün sıfat ve fiillerde yüce ve tam olandır. Emirlerine ve yasaklarına hiçbir şekilde eksiklik izafe edilemez.

“Büyüklük ve ikram sahibi Rabbinin adı yücelerden yücedir.”
(Rahman suresi / 78. Ayet)

Zül-Celali Vel İkram (c.c) isminin tecellisi ile Allah (c.c) kullarına yücelik ve azamet verir. Büyük ikram sahibi Allah (c.c) kullarını hemen cezalandırmaz. Onlara tövbe edip hatalarından dönme fırsatı verir. Bir başka anlamı da Zül-Celali Vel İkram ismiyle Allah'ın (c.c) karşılık beklemeksizin kullarına nimetleri veren olmasıdır ve bol ihsanda bulunan olduğudur. “Ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacak.” (Rahman suresi / 27. Ayet) Zül-Celali Vel İkram (c.c) ismi şerifiyle Allah (c.c) istediği kullarına yücelik ve azamet verir. 

ZÜL-CELALİ VEL İKRAM (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV) “Yâ ze’l-celâli ve’l-ikrâm: Ey azamet ve kerem sahibi Allah'ım! duasını ihmâl etmeyip sık sık söyleyiniz.” (Tirmizî) buyurmuştur.

  • Ya Zül-Celali Vel İkram isminin zikri Allah'ın izni ile dileğe nail olunur.
     
  • Tespih çekerken Ya Zül-Celali Vel İkram (c.c) tavsiye edilir çünkü biiznillah güzel ismin tekrarı herkesin sevgisini kazanmaya vesile olur.
     
  • Geçim sıkıntısından kurtulmak isteyenler için sık sık zikri önerilir. 
Böbrek taşına neden olan besinler neler? Yuttuğunuz anda böbrekte taşa dönüyor

İLİŞKİLİ HABER

Böbrek taşına neden olan besinler neler? Yuttuğunuz anda böbrekte taşa dönüyor
El-Cami (c.c) ne demek? El-Cami (c.c) faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

El-Cami (c.c) ne demek? El-Cami (c.c) faziletleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0