El-Cami (c.c) ne demek? El-Cami (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) öyle güçlüdür ki yarattıklarının hepsini fiziksel olarak bir araya toplamak yanı sıra onları manen olarak da gönül bağıyla birlikte tutar. Hem ahir dünyada hem de ahirette iyi ve kötüleri farklı yerlerde toplayacaktır. Tecellisini bu dünyada gördüğümüz kadar öbür dünyada da göreceğimiz El-Cami (c.c) esmasını sizler için araştırdık. Haberimizde ayrıntılarıyla el-Cami (c.c) esmasını bulabilirsiniz.

Kainatı yaratan Allah (c.c) Kendi'sini insanlara ve cinlere Kuran-ı Kerim'in ayetleriyle ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadisleriyle tanıtmıştır. "Yüce Allah’ın bir eksiğiyle yüz ismi vardır(yani doksan dokuz). Kim onları sayarsa cennete girer. O tektir, teki sever." (Buhari / Müslim). Doksan dokuz güzel isim Esma-ül Hüsna başlığı altında toplanmıştır. Her bir ismi şerif-in anlamı Allah'ı (c.c) kullarına en güzel şekilde tanıtır. Kulluk ettiğimiz, sonsuz güvendiğimiz Allah'ı (c.c) tanımanın birkaç yolu vardır. Sadece etrafa bakarak bile Allah'ın (c.c) varlığı anlaşılabilecekken O (c.c) Kendi'sini insanlara gönderdiği kitap, Kuran-ı Kerim'in ayetleriyle ve hiç bir zaman nefsinden konuşmamış olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadisleriyle tanıtmıştır. "Ve size Rabb’inin mesajını aktarırken, asla kendi arzu ve hevesinden konuşmuyor." (Necm Suresi / 3. Ayet). Güzel isimlerden biri de El-Cami'dir (c.c). El-Cami (c.c) ne demek? El-Cami (c.c) faziletleri nelerdir? El-Cami (c.c) hangi ayetlerde geçer? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

AllahİLİŞKİLİ HABERAllah'ın (c.c) güzel isimlerinden Malik-ül Mülk ne demek?

EL-CAMİ (C.C) NE DEMEK?

El-Cami (c.c) ne demek?

El-Cami (c.c) ne demek?

El-Cami (c.c) ismi şerif-i dört büyük meleğinin isimlerinin baş harflerinden oluşur. Cebrail (a.s), Azrail (a.s), Mikail (a.s) ve İsrafil (a.s). Oldukça faziletli olan esmanın anlamı toplayan, bir araya getiren, buluşturup birleştirendir. Allah (c.c) bütün övgü ve erdemleri Kendi Zat'ında (c.c) toplamıştır. Rabb (c.c) ahir dünyada insanların gönüllerini birleştirir. Aileler, arkadaşlıklar birlikte olduğu için El-Cami esmasının bir tecellisidir.

"Ve (Allah), onların kalplerini birleştirmiştir. Sen yeryüzünde bulunan her şeyi verseydin, yine onların gönüllerini birleştiremezdin, fakat Allah onların aralarını bulup kaynaştırdı. Çünkü O, mutlak galiptir, hikmet sahibidir." (Enfal suresi / 63. Ayet)

Ayrıca kainatta uyan veya zıtlıkla bir araya gelen her şey Allah'ın (c.c) izniyledir. Karı-koca, ebeveyn-çocuklar, birey ve ailesi, gece-gündüz, yaz-kış, soğuk-sıcak gibi. El-Cami esmasının mahşerde tecellisi de ruhları ve cesetleri bir araya getirmesiyle olur. "Kendinden başka ilâh olmayan Allah, sizi kıyamet gününde mutlaka bir araya toplayacaktır. Bunda asla şüphe yoktur. Allah’tan daha doğru sözlü kim olabilir?" (Nisa suresi / 87. Ayet). Ahirette iyiler iyilerle, kötüler kötüler haşrolucaklar.

EL-CAMİ (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Cami (c.c) esması biiznillah dargınları barıştırmaya vesile olur.
     
  • El-Cami ismi şerif-i tespih çekerken tercih etmek kaybolan eşyaların bulunmasına yardımcı olur.
     
  • El-Cami (c.c) zikri Allah'ın izniyle iki kalbin sevgiyle birbirine bağlanmasına vesile olur.
     

"Ve, onların kalplerini birleştirmiştir. Sen yeryüzünde bulunan her şeyi verseydin, yine onların gönüllerini birleştiremezdin, fakat Allah onların aralarını bulup kaynaştırdı." (Enfal suresi / 63. Ayet)

Esma-ül Hüsna'dan Zül-Celali Vel İkram (c.c) ne demek? Faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Esma-ül Hüsna'dan Zül-Celali Vel İkram (c.c) ne demek? Faziletleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0