El-Muksit (c.c) ne demek? El-Muksit (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) kainatı yaratırken zerreden en büyük maddeye kadar, her şeyi uyum içinde yarattı. Amerika'da sıkça kullanılan kelebek etkisi tamlaması, Amazon ormanlarında bir kelebeğin çırpmasıyla Amerika'da fırtına kopması, tam da El-Muksit (c.c) esmasını tecellisini gösteriyor. Sizler için El-Muksit esmasını araştırdık. Tüm detaylarıyla El-Muksit (c.c) haberimizde.

Ahir dünyada Allah'ı görmemiz mümkün değildir. Allah (c.c) insan ve cinleri yaratırken onlara sadece Kendi'sine kulluk etsin diye yarattı. Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Suresi / 56. Ayet) Müslümanların isteği en güzel şekilde O'na (c.c) kulluk edip ahirette Allah'ın (c.c) gül cemalini görmektir. Dünya'da Allah'ı (c.c) daha iyi tanımak için Allah'ı (c.c) anlatan 100 güzel ismi hakkında araştırmalar yapılabilir. Esma-ül Hüsna altında toplanan isimlerin her birinin anlamı ile insanlar Allah'ı (c.c) bir yönüyle daha anlar. O'nu izin verdiği gibi tanıyabilmek için ilk olarak güzel isimleri öğrenilir. Kainatı ve içindekileri kusursuz şekilde yaratan Rabb (c.c), El-Muksit esmasıyla kullarına her şeyin Kendi'sinin (c.c) verdiği uyum içinde işlediğini anlatıyor. Ancak gücü sınırsız olan bir Zat'ın (c.c) yapabileceklerini yapan Allah'ın (c.c) El-Muksit ismi internette sıkça aratılıyor. El-Muksit (c.c) ne demek? El-Muksit (c.c) faziletleri nelerdir? El-Muksit (c.c) ismi şerifi Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.  

El-Adl (c.c) ne demek? El-Adl isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Adl...İLİŞKİLİ HABEREl-Adl (c.c) ne demek? El-Adl isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Adl...

EL-MUKSİT (C.C) NE DEMEK?

El-Muksit (c.c) ne demek?

El-Muksit (c.c) ne demek?

Allah (c.c) bütün işlerini belli bir düzen içinde yürütür. Dünya'da meydana gelen her olay O'nun (c.c) sayesinde uyum içindedir. Adaletten asla şaşmayan Allah'ın (c.c) El-Muksit ismi şerif-i kullarında tecelli ederken bazı kişilerin adaletten şaşmadan hareket etmeye çalışmalarıyla olur. "...yarattıklarımızdan, daima hak ile doğru yolu bulan ve onunla adil davranan bir ümmet vardır..." ( Araf Suresi / 181. Ayet) Allah (c.c) son derece adalet ve merhamet sahibidir. Kullarını zerre kadar haksızlığa uğratmayacaktır.

Her insan topluluğunu önderleriyle birlikte çağıracağımız o günde kimlerin amel defterleri sağından verilirse işte onlar amel defterlerini okuyacaklar ve en küçük bir haksızlığa uğramayacaklar. (İsra suresi / 71. ayet)

EL-MUKSİT (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Muksit (c.c) esmasını zikri biiznillah yaşanılan vesveselerin kesilmesine vesile olur.
     
  • El-Muksit (c.c) ismi şerifini virt eden kişinin Allah'ın izniyle borçlarını ödemesi için önünde kapılar açılır.
     
  • El-Muksit (c.c) esmasyla insanlar Rabb'in (c.c) gösterdiği adalet yolundan ilerler.

“Eğer hükmedecek olursan aralarında adaletle hükmet. Çünkü Allah, adil
davrananları sever.”
(Maide suresi / 42. Ayet)

 

Hamilelik için hacamat nereye yapılır? Hamilelikte hacamatın faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelik için hacamat nereye yapılır? Hamilelikte hacamatın faydaları

BİR YORUM YAPIN 0