Esma-ül Hüsna'dan Ed-Darr (c.c) ne demek? Ed- Darr (c.c) faziletleri nelerdir?

Allah (c.c) dünyayı yaratırken yararlı ve zararlı olanları birlikte yaratmıştır. Her iki durumda birer imtihan sebebidir. Başa gelen zorluklarla savaşmak insana verilen bir görevdir. Allah'ın Ed-Darr ismi şerifiyle ahir dünyada yaşanılan zorlukların sebebi anlaşılır. Haberimizde Allah'ın (c.c) güzel isimlerinden Ed-Darr'ın bütün ayrıntılarını bulabilirsiniz.

Allah (c.c) kullarını dünyaya imtihan etmek için yolladı. Andolsun, sizi biraz korku, (biraz) açlık, (biraz da) mallardan, canlardan ve mahsullerden yana eksiltme ile imtihan edeceğiz. Sabredenlere (lutf-ü keremimi) müjdele. Sizi mutlaka biraz korku ve açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsûllerden bir noksanlık ile imtihân edeceğiz. (Ey Resûlüm!) (Bakara suresi/155.ayet) Ahir dünyada başa gelen her şey birer imtihan sebebidir. Fakirlik kadar zenginlik de imtihandır. Sağlıklı olmak kadar hasta olmakta bir imtihandır. Ed-Darr (c.c) ne demek? Ed-Darr (c.c) faziletleri nelerdir? Ed-Darr (c.c) ismi şerifi Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

ED-DARR (C.C) NE DEMEK?

Ed-Darr (c.c)  ne demek?

Ed-Darr (c.c) ne demek?

Ed-Darr (c.c) esması Allah'ın ahir dünyada zarar veren her şeyi de O'nun (c.c) yarattığını gösterir. Yararlı her şeyi yarattığı gibi zarar verenleri de yaratır ama Allah (c.c) buyurmuştur:

Sana ne iyilik gelirse Allah’tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter. (Nisâ Suresi/79. Ayet) 

Allah (c.c) kötülükleri de yaratmıştır. Onların insanları bulmaları kendi nefislerindendir. 

ED-DARR (C.C) FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • Ed-Darr (cc) esmasının zikri sıkça yapılmalıdır çünkü biiznillah sıkıntılardan kurtulmaya vesile olur.
     
  •  Ed-Darr (c.c) ismi şerifinin sürekli tekrarı Allah'ın (c.c) izniyle etrafı tarafından sevilmeye yardımcı olur.
     
  • Ed-Darr (c.c) ismi zalimin zulmünden korur.

 

BİR YORUM YAPIN 0