Çocukları korumak için hangi dua okunur? Korkan çocuğa dua ve yaramaz çocuğa okunacak dualar

Her ebeveyn çocuklarını her türlü olumsuzluktan korumak ister. Peki çocukları korumak için hangi dua okunur? Korkan çocuğa okunacak dualar hangileridir? Yaramaz çocuğa okunacak dualar nedir?

Anne babalar her zaman çocuklarını her türlü kötülük, kaza, bela ve olumsuz durumlardan korumak ister. Bunun için somut tedbirlere de alırlar. Tedbir almak bir fiili duadır. Bunun yanı sıra sözlü dua ederek Allah'tan istemek de çok önemlidir. Allah Teala, kullarına isteklerini kendisinden istemelerini buyurmuştur. Bu nedenle çocuklarını çeşitli olumsuzluklardan korumak isteyen anne babalar hem önlemler alarak fiili dualarını yapmalı, hem de Allah'tan açık bir şekilde isteyerek sözlü dualarını etmelilerdir. Çocuğuna iyi bir gelecek hazırlamak için uğraşan ebeveynler, onların kariyeri, hayırlı bir evlat olmaları, kaza ve belaların onlardan uzak olması, düzgün karaktere sahip olmaları ve sağlıkları için dua ederler.

çocuklarımı korumak için dua

çocuklarımı korumak için dua

ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN DUALAR

Çocukları korumak için alimlerin dua niyetine okumayı tavsiye ettiği ayetler şunlardır:

  • Ayetel Kürsi

  • İhlas Suresi

  • Felak ve Nas Sureleri

Ayet-el KürsiİLİŞKİLİ HABERAyet-el Kürsi'nin okunuşu ve faziletleri nelerdir?

3 ihlas 1 FatihaİLİŞKİLİ HABER3 ihlas 1 Fatiha'nın fazileti nedir? İhlas suresi ile hatim sevabı! İhlas hatmi yapılışı

Nazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?İLİŞKİLİ HABERNazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?

HUYSUZ VE YARAMAZ ÇOCUĞA DUA

Rivayete göre Hz. Peygamber (a.s) huysuz ve yaramaz çocuğun kulağına Al-i İmran suresinin 83. ayetini okumayı tavsiye etmiştir. (İbn Ebi Hatim, 2/696, no: 3773)

ali imran suresi 83 ayet

ali imran suresi 83 ayet

Arapça okunuşu: Efeğayra dînillahi yebğûne ve lehû esleme men fi's-semavâti ve'l-arzi tav'an ve kerhen ve ileyhi yurce'ûn.

Türkçe anlamı: "Onlar Allah’ın dininden başkasını mı arıyorlar! Oysa göklerde olanlar da yerde olanlar da isteyerek veya istemeyerek hep O’na boyun eğmişlerdir ve O’na döndürüleceklerdir".

huysuz ve yaramaz çocuğa dua

huysuz ve yaramaz çocuğa dua

UYKUSUNDA KORKAN ÇOCUĞA DUA

Rivayete göre sahabeden biri Hz. Peygambere (a.s.) "Ey Allah’ın Rasûlü, ben uykuda korkutuluyorum" deyince Efendimiz (a.s.) şu duayı okumasını buyurmuş:

"Euzü bi-kelimatillahi’t-tammeti min gadabihî ve ikâbihî ve şerri ibâdihî ve min hemezati’ş-şeyetîni en yahdûrun."

Türkçe anlamı: "Allah’ın gazabına uğramaktan, O’nun cezâsından, kullarının şerrinden ve bana gelmelerinden Allah’ın tam kelimelerine sığınırım."
(Ebû Dâvud, Tıb, 19).

23 Nisan gösteri kıyafetleri! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

23 Nisan gösteri kıyafetleri! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kombin önerileri

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0