Düşmandan korunmak için dua! Tehdit eden düşmanın kötülüğünden sakınmak için ayet ve dualar

İnsanlar ya da milletler çeşitli düşmanlarla mücadele etmek durumunda kalabiliyor. Bazen düşmana karşı savaşarak zafer elde edilse de kimi zaman insanlar düşmanı alt etmek için Allah'ın bir şekilde onları bozguna uğratmalarını bekler. Peki, düşmanı alt etmek için okunacak dua nedir? Düşmanın belasını bulması için hangi dua okunur?

Düşmanca davranmak İslam dininde hoş karşılanmayan bir davranış olsa da kimi zaman insanların arasında çeşitli nedenlerle düşmanlıklar girebiliyor. Milletler ve ülkeler için de benzer bir durum söz konusu. Bununla birlikte düşmanın her türlü şer ve kötülüğünden korunmak gerekir. Her zaman iyiliği ve güzelliği tavsiye eden dinimiz kişiyi düşmanının kötülüklerinden sakınmasını da önemser. Peki, düşmanın şerrinden kurtulmak için hangi dua okunur? Kötülük edenin belasını bulması için okunacak dua nedir?

düşmanın belasını bulması için dua

düşmanın belasını bulması için dua

DÜŞMANIN BELASINI BULMASI İÇİN DUA EDİLİR Mİ?

Kişi düşmandan kurtulmak için manevi sığınma ve güvence için Allah'a dua edebilir. Ancak düşmanına zarar vermeyi hedefleyen, kin ve saldırgan duygularla dua etmek doğru değildir. Kişi, sadece kendisini kötülüklerden koruması için Allah Teala'ya dua etmelidir. Burada önemli olan niyettir. Niyetini salih tutmak, kin ve fesattan uzak durarak sadece iyilik ve barış için dua edilmelidir. Düşmandan uzak tutması için Allah'a edilen dua, bir yardım isteğidir. Dolayısıyla tehdit eden bir düşman için mutlaka Allah'ın yardımına sığınılmalıdır. Düşmanın düşmanlığından korunmak için okunacak ayetler ve dualar mevcuttur. Peki, düşmanı alt etmek için hangi dua okunur?

  • Düşmanın düşmanlığından korunmak için Nas suresi okunur.

Düşmandan korunmak için Nas suresi

Düşmandan korunmak için Nas suresi

DÜŞMANA KARŞI OKUNACAK NAS SURESİNİN OKUNUŞU:

Bismillahirrahmanirrahim

  1. Kul e'uzu birabbin nâs

  2. Melikin nâs

  3. İlahin nâs

  4. Min şerril vesvasil hannâs

  5. Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâs

  6. Minel cenneti ven nâs

Kötülüğe kötülükle karşılık verilir mi? Kötülüğe her zaman iyilikle karşılık vermeli?İLİŞKİLİ HABERKötülüğe kötülükle karşılık verilir mi? Kötülüğe her zaman iyilikle karşılık vermeli?

düşmanın düşmanlığından korunmak için dua

düşmanın düşmanlığından korunmak için dua

  • Şerlerin şerrinden korunmak için Felak ve Nas sureleri okunabilir.

Nazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?İLİŞKİLİ HABERNazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?

Son kullanma tarihi geçmiş duvar boyası kullanılır mı? Bozuk boya nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Son kullanma tarihi geçmiş duvar boyası kullanılır mı? Bozuk boya nasıl anlaşılır?
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0