el-Varis isminin anlamı nedir? el-Varis esmasının faziletleri ve faydaları

Dünya hayatında bir çok mal ve mülke sahip oluruz. Bunlar kimi zaman kâh yokluğuyla kâh varlığıyla birer imtihan olurlar. Ancak bizlerin bu dünyada sahip olduğumuzu zannettiği her şeyin, yerlerin ve göklerin tek sahibi yüce Allah'tır. Peki, esmaül hüsnadan el-Varis isminin anlamı nedir? el-Varis ne demektir, faydaları ve faziletleri nelerdir?

Göklerin ve yerin, bütün evrenin sahibi yüce Allah, birçok ayeti kerimesinde mülkünün inceliklerini betimlemiştir. Yeryüzünün işleyişi, insanın ve canlıların ellerine bırakılmışsa da Allah Teala alemlerin asıl sahibinin kin olduğunu her zaman hatırlamamızı ister. Malikü'l-mülk olan Allah, kainatın tek sahibidir. Yaratılmış olanlar, ölünce varlıkları son bulurken, Allah Teala için varlığının son bulması düşünülemez. Nitekim Mümin suresinde yüce Allah şöyle buyurur: "O gün onlar, Allah’a gizli kalan hiçbir şeyleri olmaksızın (kabirlerinden) çıkarlar. Bugün hükümranlık kimindir? Elbette tek ve mutlak hükümran olan Allah’ındır!" (Mümin 40/15-16).

EL VARİS ESMASININ ANLAMI! EL VARİS NE DEMEKTİR

el Varis isminin anlamı nedir

el Varis isminin anlamı nedir

Vâris kelimesi "alışveriş vb. bir akid bulunmadan bir mala sahip olmak, ölen kimsenin servetinden pay almak" anlamına gelen virs kelimesinden türemektedir. Allah'a nispet edildiğinde ise, esmaül hüsnadan bir isim olan Vâris ismi "varlığının sonunun bulunmaması vasfıyla kâinatın gerçek sahibi, her şeyin asıl sahibi olan" manasındadır.

İnsanlar için başkasının mülküne ölümünden sonra sahip olmak anlamındaki veraset, Allah Teala söz konusu olduğunda O'nun, her şeyin asıl sahibi olan varlık olduğunu ifade etmektedir. Bu anlamda el-Melik ismiyle ortak bir anlamı vardır.

el Varis esmasının faydaları ve faziletleri

el Varis esmasının faydaları ve faziletleri

El-Melik ne demek? El-Melik isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREl-Melik ne demek? El-Melik isminin anlamı nedir? Faziletleri nelerdir?

EL VARİS İSMİNİN FAZİLETLERİ

el-Varis ismi, tüm esmaül hüsna gibi, zikir niyetine çekilebilir. Okunduğunda pek çok hikmetler ve faydalar sağlayan el-Varis zikrinin fayda ve faziletleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Mal mülk sahibi olmak için okunur.

  • Bol bol zikri çekildiğinde kişiye itibar ve vakar verir.

  • Allah'ın izniyle kişi, dünyevi ve uhrevi nimetlere erişir.

  • Hastalıkların def'i için çekilir.

  • el-Varis esmasının gün doğmadan önce ve gün içinde sürekli çekilmesi derin hikmetler ve faydalar barındırır.

Rüyada ev almak ne demek? Rüyada ev sahibi olmak ne demek? Rüyada eski ev almak ne demek

İLİŞKİLİ HABER

Rüyada ev almak ne demek? Rüyada ev sahibi olmak ne demek? Rüyada eski ev almak ne demek
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0