Ramazan'ın ilk gününde hangi ibadetler yapılır? Ramazan'ın 1. günü tesbihatları

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in gelişi ile birlikte tüm Müslüman alemini iftar ve sahur heyecanı kapladı. Bu özel ayda ibadet edecek olmanın sevinci ve Allah'ın affına ve mağfiretine mazhar olma müjdesinin mutluluğunun hissedildiği bu ay geldi çattı. Ramazan'ın ilk gününde hangi ibadetler yapılır? Ramazan'ın 1. gününde okunması gereken sureler ve Ramazan'ın 1. günü tesbihatları...

Tüm günahların affolunacağı bu mübarek ayda Müslümanlar hem bedenlerini hem de zihinlerini günahlardan uzak tutarak sadece Allah'a ibadetle meşgul olurlar. Ramazan ayı boyunca yapılan ibadetlerin; okunan Kuranların, çekilen tesbihlerin, kılınan namazların ve tutulan oruçların kat be kat mükafatlandırıldığı bu ayda tövbe kapıları her daim açıktır. Ramazan ayında rutin ibadetlerin yanı sıra, özellikle Ramazan'ın 1. gününe özel ibadetler yapılması mübarek Ramazan ayını en güzel şekilde karşılamak için elzemdir. Peki, Ramazan'ın ilk gününde hangi ibadetler yapılır? Ramazan'ın 1. gününde okunması gereken sureler ve Ramazan'ın 1. günü tesbihatları...

Ramazanın ilk günü ibadetleri

Ramazanın ilk günü ibadetleri

RAMAZAN'IN İLK GÜNÜNDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

  • Teravih namazı

Ramazana özgü bir namaz olan Teravih namazını kılmanın sevabı çok büyüktür. Hz. Peygamberin hiç aksatmadan devam ettiği Teravih namazının sevabı birçok yerde zikredirlir. Nitekim Buhari'den aktarılan bir hadise göre şöyle buyrulmaktadır: "Faziletine inanarak ve mükafatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (travih namazı kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır." (Buhari, İman, 27).

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazının fazileti nelerdir?İLİŞKİLİ HABERTeravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazının fazileti nelerdir?

  • Sahura kalkınca kılınacak teheccüt namazı

Özellikle Ramazan'ın ilk sahuruna kalkınca teheccüt namazı kılmanın sevabı çok büyüktür. Ramazan boyu devam ettirilebilecek bu namaz, sahura kalkınca 2, 4, 6 ya da 8 rekat şeklinde kılınabilir. Nitekim İsra suresinin 79. aytinde şöyle buyrulmaktadır: "Gecenin bir vaktinde kalkıp kendine mahsus nafile bir ibadet olarak da namaz kıl, rabbin seni övülmüş bir makama yükseltsin." (İsra suresi/79).

Yasin Suresinin Arapça okunuşu! Yasin Suresinin mealiİLİŞKİLİ HABERYasin Suresinin Arapça okunuşu! Yasin Suresinin meali

  • Yasin suresi

Ramazan'ın birinci günü Allah'ın rızasına ermek niyetiyle Yasin suresi okumanın fazileti büyüktür. Sureyi bitirdikten sonra ise "Allah'ım! Okumun Yasin'in sevabını sana emanet ediyorum. Senden başka ibadete layık kimse yoktur. Sen bilen ve işitensin" şeklinde dua yapılır.

Esmaül Hüsna nedir? AllahİLİŞKİLİ HABEREsmaül Hüsna nedir? Allah'ın en güzel 99 ismi sıralaması! Allah'ın 99 ismi anlamı ve fazileti

  • Ramazan'ın ilk günü tesbihatları

Tövbe kapısının açık olduğu bu ayda sık sık tövbe istiğfar edilmesi uygun görülmüştür. Allah'ın affına ve rahmetine sığınmak tüm esmaül hüsna zikir olarak çekilebileceği gibi özellikle Yâ Erhamer Rahimîn zikrini çekmeni sevabı çoktur.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Türkiyem 1 ay önce

Abi 100 elmas bile yeter