Mide rahatsızlığı yüzünden oruç bozulur mu?

11 ayın sultanı Ramazan ayında tutulan oruç, hem bedenin hem de zihnin tazelenmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Bununla birlikte mide rahatsızlığı olanlar; reflü ve gastriti olanların dikkatli olması gerekir. Peki, mide rahatsızlığı yüzünden oruç bozulur mu? Reflüsü veya gastriti olanlar rahatsızlanınca orucunu bozabilir mi?

Mide sorunları gündelik hayat içinde çok rahatsız edici bir durum olabiliyor. Düzeyine göre sağlık adına ciddi problemlere sebep olabilir. Oruç tutarken uzun süre aç kalmak, mide asidinin artmasına neden olabileceğinden, özellikle reflü ve gastrit hastalığına sahip olanlar için sıkıntılı bir durum oluşturabilir. Mide rahatsızlığı yaşayan kişiler, Ramazan'da oruç tutup tutamayacaklarını ya da rahatsızlık yaşadıklarında oruçlarını bozup bozamayacaklarını merak ediyor. Peki, mide rahatsızlığı yüzünden oruç bozulur mu? Reflüsü veya gastriti olanlar rahatsızlanınca orucunu bozabilir mi?

mide rahatsızlığı yüzünden oruç bozulur mu

mide rahatsızlığı yüzünden oruç bozulur mu

MİDE RAHATSIZLIĞI YÜZÜNDEN ORUÇ BOZULUR MU?

Uzmanlar oruç tutmanın sindirim için faydalarını ve bedenin iç yapısını dengelediğini vurgulamaktadır. Ancak mide rahatsızlığı ileri seviye olan kişiler zaman zaman oruç tutarken zorlanabiliyor. Hastalığı ileri seviye olan kişilerin oruç konusunda mutlaka doktoruna başvurması önem arz eder. Öncelikle mide rahatsızlığı olan kişilerin sahurda ve iftarda kendilerini rahatsız eden gıdalardan uzak durması ve özellikle iftarda midelerine bir anda yüklenmemeleri, yavaş yavaş yemeleri önerilmektedir. Bununla birlikte oruçluyken sağlık problemi yaşarlarsa, hastalık mazeretinden dolayı, sonrasında kaza ederek orucunu bozabilir.

mide rahatsızlığı yüzünden oruç bozulur mu

mide rahatsızlığı yüzünden oruç bozulur mu

  • Oruçlu olduğu sırada mide rahatsızlığı ya da herhangi ciddi bir sağlık problemi yaşayan kişiler orucunu bozabilir. Ancak sonrasında bu orucu kaza etmelidir. Yolculuk ve hastalık gibi meşru bir mazerete dayalı durumlarda oruç bozulabilir. Bu durumda kişi, bozduğu gün sayısı kadar kaza orucuyla mükellef olur.

Oruçluyken artan baş ağrısı için ne yapılmalı? Baş ağrısını önleyen besinler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Oruçluyken artan baş ağrısı için ne yapılmalı? Baş ağrısını önleyen besinler nelerdir?

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0