Ayasofya Camii'nde Ramazan temizliği yapıldı!

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi çattı. 24 Temmuz 2020'de müze statüsünden camiye çevrilen Ayasofya, Ramazan'a hazırlandı. Ayasofya Camii'nin içi gül suyuyla yıkandı, avlusu ve çevresi ise sıcak suyla temizlendi.

Her yıl milyonlarca Müslüman'ın ziyaret ettiği Ayasofya Camii Ramazan'a hazırlandı. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı kapıyı çaldı. Yine sayısız ziyaretçiyi ağırlayacak olan Ayasofya Camii'nin içi Ramazan'a layık olacak şekilde güzelce temizlendi.

Ayasofyada Ramazan

Ayasofyada Ramazan

AYASOFYA'DA RAMAZAN'A HAZIRLIK!

Fatih Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Ramazan ayı Ayasofya Camii ve çevresinde temizlik yapıldı. 20 kişiden oluşan ekip, caminin içini gül suyuyla yıkadı, avlusu ve çevresini de sıcak suyla temizledi.

Ayasofyada Ramazana hazırlık

Ayasofyada Ramazana hazırlık

Temizlik çalışmasını yürüten Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Yardımcısı Recep Yıldız, "Ayasofya Cami içerisinde yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Fatih Belediyesi olarak 20 kişiden oluşan ekibimizle birlikte temizlik çalışmaları yapmaktayız. Yapılan çalışmalar kapsamında cami içerisinde halılar, ayakkabılıklar temizlenmekte ve dezenfekte çalışmaları yapılmaktadır. Cami dışında ise avlunun, meydanın ve şadırvanların yıkanması sıcak su kullanılarak yapılmaktadır. Çalışmalarımız Ramazan ayı boyunca 7/24 çalışma esasına göre devam edecek olup her akşam gül suyu sıkılacaktır. Amacımız Ayasofya Camii’ni ziyarete gelenlere daha temiz daha hijyenik bir ortamda ibadet etmelerini sağlanmaktır." dedi.

Ayasofyada Ramazana hazırlık

Ayasofyada Ramazana hazırlık

Ramazan ayı boyunca Ayasofya Camii'ndeki temizlik faaliyeti her gün devam edecek ve cami içi gül suyuyla kokulanacak.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0