Ramazan mukabelesi 17. gün! Kuran'ı Kerim'in 17. cüzünün yazılışı ve okunuşu

11 ayın sultanı Ramazan ayı tüm güzelliğiyle evlerimizi süslerken müminlerde Ramazanın feyzinden daha çok faydalanmak için farz ibadetler yaparken yanında nafile ibadetlerle de günlerini geçiriyorlar. Her Ramazan'da sıkça tercih edilen mukabele, geçmişten günümüze uzanan bir gelenek olarak Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) arasında geçen faziletli ibadettir. 17. cüz aşağıda.

Nafile ibadetlerle süsleyeceğimiz günlere alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) sünnetlerinden biriyle karşınızdayız. İslam'ın tebliğinden itibaren her sene Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) Ramazan aylarında Kuran-ı Kerim'i birlikte sesli şekilde hatmetmişlerdir. Kuran okumak öyle güzel bir ibadettir ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) "Kur’an okuyan mü’min portakal gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kur’an okumayan mü’min hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir. Kur’an okuyan münâfık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kur’an okumayan münâfık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır" (Buhârî) buyurmuştur. Mübarek Ramazan ayında Müslümanların çok tercih ettiği ibadetlerden biri olan Kuran-ı Kerim'i okumaktır. Haberimizde kurtuluşa eren müminlerin sıfatlarını anlatan ve bunların başında ahlakın geldiğini belirten ayetleri içeren içinde bulunduğu 17. cüzü bulabilirsiniz. Enbiya suresiyle başlayan cüz, Enbiya suresinin tamamını ve Hac suresinin ilk sayfalarını kapsar. 321. sayfada başlayıp 340. sayfada son bulur. Hocamızın tilavetiyle 17. cüz haberimizde.

KURAN-I KERİM 17. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

Ramazan mukabelesi 16. gün! Kuran-ı Kerim'in 16. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 16. gün! Kuran-ı Kerim'in 16. cüzünün yazılışı ve okunuşu
Ramazan mukabelesi 18. gün! Kuran-ı Kerim'in 18. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 18. gün! Kuran-ı Kerim'in 18. cüzünün yazılışı ve okunuşu
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0