Ramazan mukabelesi 16. gün! Kuran-ı Kerim'in 16. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Her sene Ramazan ayı bütün ihtişamıyla bir ay evlerimizde misafir olur. Ramazan ayının yarısını geride bıraktığımız günlerde yapılan ibadetlere ara vermeden devam etmek gerekir. Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) arasında her sene vuku bulan mukabele asırlardır hiç azalmayan faziletiyle günümüze kadar geldi. 5. secde ayetini içeren 16. cüz haberimizde.

Sevapların göklerden oluk oluk yağdığı günlerde farz ibadetlerin yanında nafile ibadetlere de bolca yer verilmelidir. Nafile ibadetlerle süsleyeceğimiz günlere alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) sünnetlerinden biriyle karşınızdayız. İslam'ın tebliğinden itibaren her sene Hz. Muhammed (SAV) ve Cebrail (a.s) Ramazan aylarında Kuran-ı Kerim'i birlikte sesli şekilde hatmetmişlerdir. Müslümanların örnek aldığı en önemli zat'ın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), geçirdiği dakikalara belki de saatlere mukabele denmiştir ve günümüzde Müslümanlar tarafından hala uygulanmaktadır. Kuran'ı Kerim'in okunması çok özel ve faziletliyken "Bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın kitabını okur ve aralarında müzakere ederlerse, üzerlerine sekînet iner, onları rahmet kaplar ve melekler etraflarını kuşatır. Allah Teâlâ da o kimseleri kendi nezdinde bulunanların arasında anar." (Müslim), bu fırsatı kaçırmak istemeyen müminler evlerinde ve ya her hangi uygun ortamda Kuran-ı Kerim'i okurlar. Kuran-ı Kerim'in 16. cüzüne haberimizde yer verdik. 301. sayfada başlayıp 320. sayfada son bulan 16. cüzde başarı ve diriliş için ilk adımın iman olduğunu anlatan ayetler yer alır. Kehf suresi, Meryem suresi ve Taha suresinin bulunduğu 16. cüzü hocamızın tilavetiyle aşağıda bulabilirsiniz. Mushaftaki beşinci secde ayeti, Meryem sûresi / 58, de aşağıdadır. 

İşte bunlar, Âdem’in ve Nûh ile beraber (gemiye) bindirdiklerimizin soyundan, İbrahim’in, Yakub’un ve doğru yola iletip seçtiklerimizin soyundan kendilerine nimet verdiğimiz nebîlerdir. Kendilerine Rahmân’ın âyetleri okunduğu zaman ağlayarak secdeye kapanırlardı. (Meryem sûresi / 58. Ayet)

 

KURAN-I KERİM 16. CÜZ SESLİ OKUNUŞU

Ramazan mukabelesi 15. gün! Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERRamazan mukabelesi 15. gün! Kuran-ı Kerim'in 15. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Ramazan mukabelesi 17. gün! Kuran'ı Kerim'in 17. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 17. gün! Kuran'ı Kerim'in 17. cüzünün yazılışı ve okunuşu

BİR YORUM YAPIN 0