İmitasyon veya çakma ürün satmak caiz mi? Diyanet açıkladı

Dünyaca ünlü markaların isimleri ya da tasarımları kullanılarak üretilen sahte, çakma ya da imitasyon ürünler raflarda sıklıkla yer buluyor. Çakma ürün piyasasının bir hayli büyük olduğu biliniyor. Peki, imitasyon veya çakma ürün satmak caiz mi? Ünlü markaların çakmasını satmak dinen uygun mu? Diyanet açıkladı...

Çantadan ayakkabıya, cüzdandan tişörte, birçok imitasyon ürün piyasada yer bulabiliyor. Dünyaca ünlü markaların, yüksek meblağlara satışa sunulan ürünleri, sahtesi ya da imitasyonu yapılarak çok daha ucuz bir fiyata alıcıyla buluşabiliyor. Peki, imitasyon veya çakma ürün satmak caiz mi? Ünlü markaların çakmasını satmak dinen uygun mu? Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, Diyanet TV ekranlarında açıkladı.

İmitasyon veya çakma ürün satmak caiz mi

İmitasyon veya çakma ürün satmak caiz mi

ÇAKMA YA DA İMİTASYON ÜRÜN SATMAK CAİZ Mİ?

Diyanet TV'de yayınlanan "Diyanete Soralım" adlı programda izleyicilerden gelen dini sorular yetkin isimler tarafından yanıtlanıyor. Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, "İmitasyon ürün satmak caiz mi?" sorusu üzerine açıklama yaparak imitasyon ürün satmanın caiz olmadığını ifade etti.

İmitasyon veya çakma ürün satmak caiz mi

İmitasyon veya çakma ürün satmak caiz mi

Aydın, "Üreten firmanın milli ya da yabancı firma olma ihtimali olabilir. Firma sahibi Müslüman ya da gayrimüslim olabilir. Bu firmaların izin vermediği bir malı imitasyon olarak üretmek, satmak, satın almak, caiz değildir. Bu, kul hakkıdır. Bir bakıma da kamu hakkıdır." dedi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0