Paspas nasıl temizlenir?

Paspaslar evin dışarısında kalan bir eşya olduğundan her zaman oldukça fazla kire maruz kalır. İhmal edilen paspaslar ise evin içine kadar mikrop yayabilir. "Yasemin.com" ekibi olarak paspasların ilk günkü gibi temiz gözükmesi için yapacağınız pratik bilgileri sizler için sunuyoruz.

Paspasların çabuk kirlenmesi ve gerektiğinden az sıklıkla değiştirilmesinden dolayı kapının önündeki kirli görüntü sizin ve misafirleriniz için hoş olmayabilir. "Yasemin.com" ekibi olarak paspasların ilk günkü gibi temiz gözükmesi için yapacağınız pratik bilgileri sizler için derledik.

İşte, paspasların ilk günkü gibi temiz gözükmesi için yapacağınız pratik bilgiler...

- Paspası çamaşır suyu dolu geniş bir leğenin içine koyunuz. 5 ile 10 dakika arasında bekletiniz.  Sıcak su ile temiz su akana kadar durulayınız.

- Paspası yüzeyindeki toz veya çamuru süpürünüz. Daha sonra hafifçe çırpınız. Bir kovanın içine sirke, bulaşık deterjanı ve limon suyu ekleyiniz. Fırça yardımıyla paspası temizleyiniz.( bulaşık süngeri ile de temizleyebilirsiniz)

- Paspasın üzerine bir paket karbonat dökünüz. (paspasın boyuna göre 2 pakette olabilir) sonra üzerine kola veya doğal maden suyu dökünüz. Köpürmesi geçtikten sonra fırça yardımıyla paspası arındırınız.( bulaşık süngeri ile de temizleyebilirsiniz)

Not: Paspasın aşırı kirli olmaması için duruma göre ayda bir veya daha az temizliğini düzenli olarak yapınız. Kış aylarında toz, toprak, çamura maruz kalındığından paspasın üzerini streç kağıt ile sarabilirsiniz.

Bulaşık deterjanının farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Bulaşık deterjanının farklı kullanım alanları
Hangi yağ hangi yemekte kullanılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi yağ hangi yemekte kullanılmalı?
Patatesler nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Patatesler nasıl saklanır?

BİR YORUM YAPIN 0